L'Institut Guillem Catà participa en dos nous projectes Erasmus+

Alumnes del Guillem Catà, el curs passat a Polònia.
Alumnes del Guillem Catà, el curs passat a Polònia. | INS Guillem Catà
Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:41h

Alumnes del Guillem Catà, el curs passat a Polònia. Foto: INS Guillem Catà


L'Institut Guillem Catà, de Manresa, després de l'experiència internacional d'un projecte Comènius (2013-2015) ha aconseguit renovar el suport de la UE, ara en la convocatòria dels nous projecte Erasmus+ ("Erasmus plus").

Els dos últims cursos, el Guillem Catà ja va participar d'un intercanvi europeu treballant temes de Ciutadania, Drets Civils i Democràcia, i compartint l'anglès com a llengua franca. Ara ha aconseguit renovar el suport amb el nou programa Erasmus+, que unifica la proposta d'intercanvis d'estudiants i innovació educativa en els àmbits universitari i de secundària, i que afavoreixen el desplaçament i les estades en centres d'estudis del conjunt de la UE.

L'Institut Guillem Catà participarà en la nova convocatòria amb dos projectes, l'un sobre teatre social (alumnes d'ESO: "Escolta les seves veus") i l'altre sobre emprenedors  (alumnes de batxillerat, "Joves emprenedors"). Ambdós projectes impliquen compartir experiències bé siguin teatrals (escenificar la relació entre els adolescents i els seus pares o professors), bé d'emprenedoria (plans d'empresa o campanyes de màrqueting, entre d'altres).

L'intercanvi, en l'àmbit d'emprenedoria, comença el proper 17 d'octubre a Eslovàquia, i durarà fins el dia 22. A Zilina (Eslovàquia), s'hi trobaran alumnes i professors de cinc països europeus més: Polònia (Nidzica), Turquia (Gaziantep), Alemanya (Calw), Grècia (Volos) i Catalunya (Manresa).

Pel que fa a l'àmbit de teatre, el projecte preveu l'intercanvi amb Romania (Bocau), Lituània (Kraziai), Turquia (Eskisehir) i Itàlia (Soverato).

Entre els dos cursos l'Institut Guillem Catà mourà fins a una seixantena d'alumnes, provinents dels cursos d'ESO o de 1r de batxillerat.