Manresa té a punt les Jornades Culturals del Senegal

Les activitats, que tindran lloc aquest cap de setmana, estan organitzades per l'Associació Amics del Senegal

Redacció
16 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:43h
L'Associació Amics del Senegal del Bages ha organitzat per a aquest cap de setmana les Jornades Culturals Senegaleses, amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta cultura africana. Les jornades tindran lloc a diversos espais de la ciutat i compten amb el suport de l'Ajuntament de Manresa. Aquesta associació, que oferirà l'oportunitat d'acostar la realitat senegalesa amb xerrades, tastos gastronòmics i danses, forma part del consells municipals de Solidaritat i d'Interculturalitat.

Les jornades s'inauguraran aquest dissabte, a 2/4 d'1 del migdia, a l'Auditori de la Plana de l'Om, amb una conferència sobre la cultura Haal Pulaar, que anirà a càrrec d'Amadou Bocar Sam, president de la Coordinadora d'Associacions de Senegalesos a Catalunya. També a la sala de La Plana es podrà visitar una exposició sobre la cultura Haal Pulaar.

Tot seguit, al Pati del Casino es podrà tastar la gastronomia senegalesa amb un dinar gratuït, que començarà a partir de les 2 del migdia. A la tarda, a la Plaça Europa, hi haurà música Haal Pulaar i taller de trenes per als infants, a partir de les 17 h.

El programa continua diumenge, amb activitats dedicades a la quitxalla. Des de les 9 del matí fins a la 1 del migdia hi haurà jocs per a nens i nenes, a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera (c/ Saleses, 10).

Al voltant de 500 senegalesos viuen a Manresa

El Senegal és el quart país d'origen de la població total nouvinguda a la ciutat de Manresa. Segons el padró del 2014, hi ha al voltant de 500 persones senegaleses empadronades a la ciutat.

El Consell Municipal de Solidaritat convida a participar d'aquestes jornades i a gaudir de la riquesa cultural que de la ciutat.