Torna el conflicte de les estelades als ajuntaments

L'Ajuntament de Manresa ha sentenciat que farà tots els possible per mantenir l'acord del Ple municipal del juliol del 2012 de no treure l'estelada fins la independència

Redacció
16 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:54h
L'estelada torna a presidir la façana de l'Ajuntament de Manresa.
L'estelada torna a presidir la façana de l'Ajuntament de Manresa. | AjM

L'estelada de l'Ajuntament de Manresa. Foto: AjM


Ha tornat a revifar la polèmica de les estelades en llocs públics. La Junta Electoral Central va fer pública aquest passat dimarts la resolució en la qual notifica als municipis la prohibició de col·locar estelades i símbols independentistes en espais públics i locals electorals, requerint que els ajuntaments ho compleixin "fil per randa".

Davant d'aquest fet, l'Ajuntament de Manresa ha fet saber que farà tots els possibles per conservar l'estelada amb l'objectiu de mantenir l'acord del Ple municipal aprovat el 19 de juliol del 2012 de no treure la bandera de la façana de l'edifici fins que no es proclami la independència. De totes maneres, i tal com va passar el passat 22 de maig en el marc de les eleccions municipals, el consistori retirarà la bandera independentista amb la voluntat de no traspassar la línia vermella de veure els Mossos enduent-se-la. 

Cal recordar, també, que dos municipis bagencs no van retirar l'estelada del balcó de la casa gran. Es tracta de Navàs i Santpedor, que van mantenir les banderes alçades fins que, el dia abans de les municipals en el cas de Navàs i el mateix dia 24 en el cas de Santpedor, els Mossos d'Esquadra les van treure per fer complir la resolució de la Junta Electoral Central.