La biblioteca de l'Ateneu serà l'escenari de la Viquimarató 2015

Es tracta d'una activitat que s'emmarca dins de l'Any de les Biblioteques i que pretén potenciar la presència de continguts d'àmbits locals a la xarxa

Redacció
16 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:14h
El proper dimarts 22 de setembre, des de les onze del matí i fins les vuit del vespre, la Biblioteca de l'Ateneu Les Bases de Manresa acollirà una trobada de les biblioteques de l'àrea Bages-Berguedà-Moianès per celebrar una Viquimarató. Això vol dir que cadascuna d'elles farà una o diverses aportacions d'articles a l'enciclopèdia lliure que es coneix com a Viquipèdia.

Aquesta activitat s'organitza en commemoració de l'Any de les Biblioteques (1915-2015), en motiu del centenari de la creació de la xarxa de Biblioteques de la Mancomunitat de Catalunya i consistirà en una viquimarató en la qual les biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès contribuïran a ampliar els coneixements de la Viquipèdia, introduint o ampliant articles de contingut local.

Des de fa un temps les biblioteques s'estan convertint en bones col·laboradores per nodrir de continguts la Viquipèdia, ja sigui amb els seus propis mitjans o actuant com a suport per als viquipedistes que introdueixen continguts a l'enciclopèdia. Per això ja hi ha una llista ben llarga de biblioteques a Catalunya que participen al projecte anomenat Bibliowikis.

La Viquipèdia i les Biblioteques tenen la mateixa missió: facilitar l'accés al coneixement. El Viquiprojecte Bibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, juntament amb les biblioteques que en formen part, vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i als professionals de les biblioteques. Es tracta d'un projecte gestionat conjuntament entre els i les bibliotecàries i voluntaris d'Amical Wikimedia. Va començar el 2012 i ja hi ha més de 145 biblioteques actives a la Viquipèdia.

A més de la trobada bibliotecària d'aquesta Viquimarató, en commemoració de l'Any de les Biblioteques, el certamen també s'ha obert a tothom, i des de la biblioteca de l'Ateneu les Bases conviden tots aquells que vulguin participar-hi.

Aquesta biblioteca ja ha programat tallers de Viquipèdia en dues ocasions anteriors i juntament amb la Biblioteca del Casino de Manresa es treballa per introduir o ampliar articles de la Viquipèdia que fan referència a la ciutat de Manresa.

Les Biblioteques del Bages-Berguedà-Moianès no és la primera vegada que fan una activitat conjunta. L'any passat i en motiu del Tricentenari del 1714, es va organitzar un concurs anomenat "Farcells culturals", que va tenir una bona participació per part dels usuaris de les biblioteques de la zona. Aquest any i en motiu de l'Any de les biblioteques, es va decidir fer una activitat per potenciar la presència de continguts d'àmbit local a l'enciclopèdia lliure més important a nivell mundial: la Viquipèdia.