Un Serrat agraït i íntim omple el Kursaal

Ha presentat "Antología desordenada", el disc amb el qual celebra 50 anys de la seva primera actuació pública

Noèlia Roger
14 de setembre del 2015
Actualitzat a la 1:57h
Joan Manuel Serrat ha omplert el Kursaal aquest diumenge.
Joan Manuel Serrat ha omplert el Kursaal aquest diumenge. | Noèlia Roger

Joan Manuel Serrat ha omplert el Kursaal aquest diumenge. Foto: Noèlia Roger


Joan Manuel Serrat ha presentat aquest diumenge al Kursaal "Antología desordenada", el disc amb el qual celebra 50 anys de la seva primera actuació pública.

Després d'esperar uns minuts, amb el teatre ple de gom a gom i entre aplaudiments va sortir en Joan Manuel Serrat i la seva banda (direcció musical i piano: Ricard Miralles; teclats i programacions: José Mas "kitflus"; bateria i percussions: Vicente Climent; guitarra acústica i guitarra elèctrica: David Palau; contrabaix i baix: Ray Ferrer) en un escenari senzill però molt elegant i amb una llum suau, adequada a l'espectacle i cortines de fons.

Sense pressa però sense pausa, passant per moments d'agraïment, empatia, simpatia i crítica social, van fer un gran repàs de la trajectòria artística. Entre altres, van sonar "De vez en cuando", "Me'n vaig a peu", "Cançó de matinada", "Hoy puede ser un gran día", "Algo personal", "Barcelona i jo", "No hago otra cosa que pensar en ti" (on va aprofitar per presentar als seus companys i un cop més, seguir agraint), "Mediterráneo". En algunes melodies el cantant va acompanyar als seus músics amb la seva guitarra espanyola.

Es va crear un ambient de tarda-nit de diumenge, de tranquilitat i bones sensacions, fins al punt de que al cantar "Paraules d'amor" tothom va participar, amb un so molt bo a la sala, un dels instants més sensibles, íntims i especials del concert. Un públic que sovint aplaudia a l'escoltar els primers acords de les cançons, que va acabar dret i demanant més.

Un dels plats forts que es prometia des del Kursaal, que va obrir la temporada (amb entrades exhaurides), una vetllada mágica que no es repetia des del 28 de maig del 2010 en què un dels cantautors amb més prestigi internacional, en Serrat, va presentar el seu treball ‘Hijo de la luz y de la sombra' dedicat al poeta Miguel Hernández, en el centenari del naixement del poeta.