El gendre dels Tous accepta dos anys de presó que no complirà

Lluís Corominas es mostra satisfet per la sentència que el condemna per la mort d'un suposat lladre el 2006

ACN
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:36h
Lluís Corominas, amb la seva esposa, flanquejat pels seus advocats.
Lluís Corominas, amb la seva esposa, flanquejat pels seus advocats. | Pol Solà

El gendre de la família Tous Lluís Corominas ha acceptat aquest dijous dos anys de presó per homicidi imprudent per matar a trets el 2006 un suposat assaltant del xalet familiar. La condemna, pactada amb la fiscalia després que la família del mort rebés una indemnització per retirar-se de la causa, li permetrà no ingressar a presó, tot i que haurà de comparèixer periòdicament davant de la justícia. El pacte s'ha oficialitzat davant de la magistrada de l'Audiència de Barcelona que havia de celebrar el judici amb jurat d'aquí unes setmanes. En sortir, Corominas s'ha mostrat alleujat i satisfet per la resolució d'un cas que els seus advocats han qualificat d'"excepcional".

El crim va tenir lloc el 9 de desembre del 2006. Corominas va ser absolt el 2011 per un jurat popular que va considerar que tot i la seva experiència en matèria de seguretat, el gendre dels Tous havia actuat mogut per una por insuperable. El Tribunal Suprem va considerar que el veredicte del jurat era arbitrari i va ordenar repetir el judici. La família Tous va recórrer al Tribunal Constitucional i va arribar a un acord amb la família de la víctima per indemnitzar-la. Al juny, el Constitucional va ordenar repetir el judici. Finalment, però, la fiscalia ha rebaixat les seves pretencions inicials, ha rebaixat la qualificació d'homicidi dolós a imprudent i s'ha conformat amb dos anys de presó sense ingrés efectiu, a més d'inhabilitació per portar armes i treballar en l'àmbit de la seguretat.

Corominas ha pagat 30.000 euros a cadascun dels pares de Sinani Gazmend, el lladre que va morir pels trets de Corominas, una quantitat que se suma als diners ja aportats a la resta de la família d'aquesta víctima fa poc menys d'un any.

La fiscalia, en el seu escrit pactat amb la defensa, afirma que quan Corominas va disparar contra els dos lladres, als quals va sorprendre a l'interior d'un vehicle al costat de la finca, ho va fer per "impedir la seva fugida" però sent conscient "del risc que suposava per als dos ocupants" tot i que "confiava que no produiria cap lesió". Per això, qualifiquen l'homicidi com a imprudent i no com a dolós. 

Corominas afrontava després d'aquest canvi de qualificació per part del ministeri públic una pena que no supera els 2 anys de presó. La fiscalia, després de valorar que no tenia antecedents penals i que ha satisfet completament la responsabilitat civil, no demanarà el seu internament.

Ni en entrar ni en sortir, Corominas ha volgut fer declaracions, tot i que ha admès que ja esperava la fi d'aquest procediment, del qual estava "cansat". Durant l'inici de la sessió judicial ha estat molt tens i ha utilitzat monosíl·labs per mostrar la seva conformitat al pacte, però després ja s'ha relaxat i fins i tot ha mig somrigut mirant a la premsa, en una sala pràcticament buida de pública tot i la gran expectació mediàtica que va tenir el cas en el seu moment.

Un dels seus dos advocats, Oscar Morales, s'ha mostrat satisfet per l'acord, i ha qualificat que la solució, tot i el temps transcorregut, ha estat "excepcional" perquè el cas també va ser "excepcional".