Santpedor reafirma el seu suport a la independència en el darrer ple

Redacció
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:39h
Un dels moments del ple celebrat aquest passat dimarts.
Un dels moments del ple celebrat aquest passat dimarts. | AjS.

Un dels moments del ple celebrat aquest passat dimarts. Foto: AjS.


L'ajuntament de Santpedor col·locarà estelades a les principals places i rotondes del poble com a signe explícit del suport del municipi a la independència. L'acord es va prendre durant el ple ordinari que es va celebrar ahir dimarts a la capella de Sant Andreu i va comptar amb el suport de la totalitat de regidors i l'abstenció del grup Progrés Municipal. 

En total seran quatre els punts en els quals s'instal·laran les estelades: la cruïlla de les carreteres de Manresa, Callús i Navarcles; la rotonda de Callús amb el camí de Joncadella; la carretera de Manresa i la confluència de la carretera de Navarcles amb la ronda Sant Pere. L'objectiu d'aquesta acció, segons va explicar l'alcalde Xavier Codina, és "fer visible el suport majoritari de la població de Santpedor al procés de transició nacional en un moment clau, que ja no té retorn". Codina va afegir que l'estelada "és el símbol de la lluita per la llibertat de Catalunya i avui l'hem d'exhibir com a símbol del nostre desig de llibertat".

El ple també va donar llum verda a dos acords més relacionats amb la defensa de la llengua i cultura catalanes. El primer, de suport al Correllengua 2015, i el segon per sol·licitar als jutjats la tramitació en català d'aquelles actuacions en les quals l'ajuntament en formi part. Aquesta segona moció pretén posar de manifest l'escassa utilització que la justícia fa d'altres llengües oficials diferents del castellà. En aquest sentit, la moció recorda que la Llei Orgànica 6/1985 de l'1 de juliol del poder judicial habilita l'ús de les altres llengües com a oficials en totes les actuacions judicials.

El consistori també va oficialitzar el suport de Santpedor a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats de la Mediterrània. L'ajuntament ha començat a treballar en la xarxa catalana d'acollida que s'ha activat des de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i les entitats municipalistes.

Pel que fa a la part dispositiva, el ple va ratificar l'aprovació definitiva de la Modificació dels Estatuts de la Mancomunitat del Cardener i va aprovar la renovació del conveni de col·laboració que l'ajuntament manté amb l'Associació de Parcs Empresarials de Santpedor (APAES) per seguir desenvolupant accions de suport als polígons industrials del municipi. També es va donar llum verda a la modificació del contracte de servei públic de l'escola bressol per tal d'adequar de forma temporal la jornada laboral de dues mestres del centre i es va fer l'aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic que permetrà la instal·lació d'una activitat d'educació de lleure amb cavalls al municipi.
Arxivat a