El Cas Tous queda tancat per un pacte amb la Fiscalia

Lluís Corominas ha indemnitzat la vídua i els pares del mort i ha arribat a un acord amb Fiscalia

Redacció
04 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:34h
Lluís Corominas just abans de començar la revisió del judici.
Lluís Corominas just abans de començar la revisió del judici. | Pol Solà

Segons informa la Vanguardia, no hi haurà un nou judici contra Lluís Corominas, en el que és conegut com a cas Tous, a l'haver arribat a un acord de conformitat entre la Fiscalia i els advocats del gendre dels Tous. Cal recordar que el passat 9 de desembre de 2006 Corominas va disparar i matar el presumpte membre d'una banda albano kosovar que es dedicaven a assaltar cases, quan era a la vora del domicili de la família Tous a Pineda de Bages.

Ara la Fiscalia ha canviat la qualificació d'homicidi dolós a imprudent, donant a entendre així que Corominas no tenia intenció de matar quan va disparar i que la situació prèvia que el va fer disparar va ser excepcional. Aquest canvi de qualificació, que la defensa ha acceptat, inclou dos anys de presó que la fiscalia demana que no s'executin, i que es limiti a complir mesures socials alternatives a la presó.

Segons segueix informant la Vanguardia, aquest acord ha de ser sancionat pel jutge i d'aquesta manera el cas Tos quedarà tancat fins al dia 10 en que el magistrat preguntarà a fiscalia i defensa si accepten aquest acord. D'aquesta manera es tancarà definitivament el cas, 9 anys després que les càmeres del xalet captessin a Corominas disparant a l'interior d'un cotxe.

Corominas va arribar al lloc dels fets abans que els Mossos i va assegurar que es va sentir amenaçat i que per això va disparar, tocant a Gazmend Sinami, que moria dos dies més tard.

En un primer judici, Corominas va ser absolt per un jurat popular que va dir que havia actuat en legítima defensa. Posteriorment, el Tribunal Superior de Catalunya va anul·lar aquesta sentència i va ordenar repetir el judici. També el Tribunal Constitucional va confirmar aquesta anul·lació, i portar a terme un judici el proper 28 de setembre. Finalment aquest judici no es repetirà en virtut de l'acord a que han arribat les parts.

El gendre dels Tous va pagar 300.000 euros a la vídua de l'assaltant, ara ha indemnitzat també als seus pares, cobrint la totalitat de la responsabilitat civil. Com que Corominas no té assumptes penals, no hi ha motiu per a no suspendre l'execució de la pena tal i com preveu la llei i la Fiscalia ha pactat amb la defensa.