L'enterrament de Mossèn Ramon Cabana serà divendres a Cardona

990_1441278707cabana
990_1441278707cabana
Aida Morales
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:24h

Mossèn Ramon Cabana Foto: Jaume Vila

L'enterrament de Mossèn Ramon Cabana, religiós que va exercir com a rector en diverses parròquies del Berguedà i el Solsonès, serà, finalment, aquest proper divendres 4 de setembre a l'Església Parroquial de Cardona. El funeral, segons han confirmat a NacióBerguedà, es realitzarà a les 18.00 hores, oficiat per Mossèn Antoni Guixé. 

Cabana va morir aquest dilluns, mentre pujava al cim del Canigó, a la Catalunya Nord. Allà, va patir un infart de cor que no va poder superar quan el van traslladar fins a l'Hospital de Perpinyà. Com que es tracta de l'Estat francès, el cos s'ha de repatriar, i aquest procediment ha tardat gairebé tota la setmana. Demà, però, Cabana tornarà a Catalunya, on serà enterrat en un funeral que s'espera multitudinari. 

Mossèn Ramon Cabana va néixer a les Llosses (Ripollès) el 10 de maig de 1950, i va ser ordenat capellà el 25 d'abril del 1975. A partir de llavors, ha tingut un paper actiu en diverses parròquies de les comarques del Berguedà i el Solsonès, exercint a Gironella, Cercs, Sorba, Freixenet, Su, Viladeny, Clariana de Cardener i Gargallà. A més, ha escrit diversos llibres, com ara un recull de reflexions i comentaris sobre els primers gestos del Papa Francesc, i l'edició de la Patumarie Edicions “Crònica pastoral 1975-2015”, on repassava les etapes més significatives de la seva vida
Arxivat a