El programa de la Festa Major de Cardona arriba amb novetats

Una d'elles serà la d'un nou concurs d'anelles per al Corre de Bou

Redacció
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:14h
La setmana passada es va començar a distribuir el programa de la Festa Major de Cardona que se celebrarà els dies 12, 13 14 i 15 de setembre. El programa es pot adquirir a les llibreries de la vila al preu de 3 euros i, a més de la relació de tots els actes de les festes, inclou un article sobre la Penya El Calaixó -que enguany celebra el seu desè aniversari- i un text sobre la commemoració del 75è aniversari del retorn de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de la vila.

L'edició d'enguany del programa incorpora també l'extracte d'un capítol del llibre "Las cosas que hemos visto. Welles y Flastaff" del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau dedicat a la història del rodatge a Cardona del film d'Orson Welles "Campanades a mitjanit".

Els actes de Festa Major mantenen l'esquema tradicional de la festa cardonina. La cita d'inici serà el dimarts 8 de setembre amb el pregó institucional que enguany pronunciarà el musicòleg Ramon Gener. Amb arrels familiars a Cardona, Ramon Gener s'ha donat a conèixer al gran públic gràcies als programes de televisió dedicats al món de l'òpera com "Òpera en texans" i "This is opera". 

Una festa per a tots els gustos i edats
Els actes continuaran el dijous 10 de setembre, amb l'acte de commemoració de la Diada, l'11 de setembre amb la celebració de la Diada i la Nit de l'Empalme que enguany portarà a la plaça de bous de Cardona els grups Strombers, Séptimo A i Zarigüella a més de la festa del 10è aniversari de Music-On.

L'endemà dissabte continuaran els festejos amb el primer Encierro i el tradicional repic de campanes. A partir d'aquí s'aniran desgranant els actes tradicionals de la festa amb el Corre de Bou, el Ball de bastons i la processó de la Mare de Déu del Patrocini i els balls de l'Àliga com a principals al.licients. A més, enguany el Corre de bou de dissabte incorpora com a novetat un concurs d'anelles en el qual les parelles participants hauran de competir per veure quina aconsegueix posar més argolles.

Per als més joves la Festa Major oferirà la trobada gegantera de diumenge al matí, els corre de bous infantils i una animació dissabte al matí. Pel que fa a les nits, els balls de Festa Major es faran al passeig de la Fira.

Com a novetat d'enguany, el ball de gala de dilluns es farà al pavelló amb l'actuació de l'orquestra La Chatta. Aquest any el grup de teatre El Traspunt torna a actuar a la Festa Major presentant l'obra "El somriure del botxí", dimarts a la nit a la plaça de bous. La Festa Major de Cardona 2015 finalitzarà el mateix dimarts a la nit amb el castell de focs.
Arxivat a