​Cardona recorda el rodatge de «Campanades a Mitjanit»

El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, pronunciarà una conferència sobre l'estada d'Orson Welles a Cardona

Redacció
02 de setembre del 2015
Actualitzat el 05 de setembre a la 13:07h

L'exposició "Orson Welles a Cardona, 1964. Fotografies de Colita" es podrà visitar fins el 20 de setembre. Foto: Europapress.


La vila de Cardona inaugurarà aquest divendres 4 de setembre, a les set de la tarda, l'exposició "Orson Welles a Cardona, 1964. Fotografies de Colita", que recull les imatges que la fotògrafa Colita va realitzar a Cardona l'any 1964 durant el rodatge de la pel·lícula "Campanades a mitjanit".

L'acte serà presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyat d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, institució que ha produït l'exposició. Un cop feta la inauguració, el director de la Filmoteca, un dels màxims especialistes en la vida i obra d'Orson Welles, pronunciarà una conferència sobre la història del rodatge de "Campanades a mitjanit" a Cardona.

L'Ajuntament de Cardona i la Filmoteca de Catalunya clouen així els actes que han dut a terme conjuntament per commemorar el centenari del naixement del cineasta nord-americà i el 50è aniversari de l'estrena de la pel·lícula "Campanades a mitjanit". Amb motiu de la commemoració, el programa de la Festa Major de Cardona d'enguany inclou, també, un extracte d'un capítol del llibre "Las cosas que hemos visto. Welles y Falstaff", que ha publicat recentment Riambau, i en el qual s'explica el pas d'Orson Welles per la vila de Cardona.

El punt àlgid d'aquesta commemoració es va celebrar el passat 5 de juny amb la projecció a la Col·legiata de sant Vicenç de Cardona del film "Campanades a mitjanit". L'acte va comptar amb l'assistència de la filla gran de Welles, Chris Welles Feder i l'actor Keith Baxter, un dels protagonistes del film en el qual encarnava el personatge del príncep Hal.
L'exposició "Orson Welles a Cardona, 1964. Fotografies de Colita" recull setze fotografies del rodatge de "Campanades a mitjanit" que la reconeguda fotògrafa Colita va realitzar per a la revista "Fotogramas". Es podrà veure al Centre Cívic del 4 al 20 de setembre a la sala polivalent del Centre Cívic de Cardona. Estarà oberta els dissabtes 5, 12 i 19 de setembre d'onze a dues del migdia i de sis a vuit del vespre; els diumenges 6, 13 i 20 de setembre d'onze a dues; el 14 i el 15 de setembre d'onze a dues hores i els dies 7, 8, 9, 10 16, 17 i 18 de deu a una.

Orson Welles a Cardona 
L'octubre de l'any 1964, Cardona va ser durant dues setmanes l'escenari del rodatge de "Campanades a mitjanit" ("Chimes at midnight"). Més de 30 minuts de la pel·lícula es van filmar en aquesta localització amb la presència de John Gielgud, Keith Baxter, Marina Vlady i, naturalment, Orson Welles. Durant la seva estada a Cardona, Welles va sovintejar els establiments de la vila i va comptar amb alguns veïns i veïnes per fer de secundaris en algunes escenes de la pel·lícula.
Arxivat a