Polèmica per l'aparició de l'estelada de l'ANC al final del castell de focs

El president del PSC, Felip González, lamenta "la utilització política" de l'acte de la Festa Major "a un mes de les eleccions"

Àlex Gómez Ribera
31 d'agost del 2015
Actualitzat a les 2:07h
La Festa Major de Manresa ha viscut aquest diumenge el Castell de focs.
La Festa Major de Manresa ha viscut aquest diumenge el Castell de focs. | Àlex Gómez Ribera

La Festa Major de Manresa ha viscut aquest diumenge el Castell de focs. Foto: Àlex Gómez Ribera


El castell de focs de la Festa Major de Manresa va tenir ahir una convidada d'excepció, just després que acabés l'espectacle pirotècnic va aparèixer una gran estelada de grans dimensions en un dels costats del llac, una grua va començar a pujar-la amb el so del cant de la Senyera de fons. Durant la pujada, però, una part de l'estelada es va despenjar, tot i així, el símbol independentista es va mantenir ben alçat i il·luminat fins al final del cant de la Senyera. Aquesta acció va encendre una polèmica política a partir de les declaracions fetes, ahir a la nit, pel president del PSC a Manresa, Felip González. El socialista va mostrar la seva indignació en considerar que s'havia fet un ús partidista del castell de focs, autoritzant l'aparició d'aquesta estelada a un mes del 27-S, tal com va passar també l'any 2012, poc abans d'unes altres eleccions. González va anar a mostrar el seu malestar a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, segons el regidor socialista, Junyent li va respondre que l'acció no era responsabilitat de l'Ajuntament, sinó de l'ANC.

Més enllà d'aquesta polèmica el Castell de focs es va desenvolupar amb normalitat. Apart de l'estelada, el Castell de focs va tenir una altre convidada inesperada, la lluna plena. En fer-se fosc, com si hagués vingut expressament a veure el Castell de focs, una gran lluna plena va començar a pujar des del fons, reflectint-se damunt l'aigua del llac de l'Agulla. Després, el satèl·lit, ja amb una mida més petita, va presidir de fons tot l'espectacle. El castell de focs va començar a les 10 del vespre, una estona abans, el gran amfiteatre que envolta al llac ja era ben ple de gent, entre els assistents va triomfar la venda de petits artefactes de llum que feien senyals de llum enmig de la fosca. Durant l'espera també hi van ser ben presents els raigs làser, fins al punt que per megafonia es va haver de demanar que no s'assenyalés amb els raigs la barca salvavides que navegava pel llac.

L'espectacle no va oferir grans novetats, una de les diferencies va ser la utilització de flames de foc rotatòries situades a la riba del llac. Petards de tots color van il·luminar el cel coordinats amb les diferents peces musicals que anaven sonant. Dins de tot el repertori pirotècnic, com sempre, el que va deixar el públic més embadalit van ser les palmeres.
 

Al final del Castell de focs, l'ANC ha hissat una estelada. Foto: Àlex Gómez Ribera