La imatgeria de Manresa mostra els seus balls

L'acte l'han tancat les ballades participatives

Els gegantons s'han afegit a les sardanes del final.
Els gegantons s'han afegit a les sardanes del final. | Àlex Gómez Ribera
Àlex Gómez Ribera
30 d'agost del 2015
Actualitzat el 31 d'agost a les 22:46h

Matí de festa i tradició a la plaça Major de Manresa, la família gegantera de Manresa ha viscut un dels dies més importants de l'any, amb la ballada de la imatgeria que es fa en motiu de la Festa Major de Manresa. Les diferents figures han pogut lluir-se amb els seus balls tot resistint sota un sol de justícia, el públic que ocupava la plaça buscava refugiar-se a les escasses ombres que hi havia a aquella hora.

L'acte ha començat després de que les figures acompanyessin el seguici d'autoritats a la sortida de la missa que s'ha celebrat la Seu. Primerament els gegants de la Pubilla i l'Hereu, els Gegantons i alguns nans han fet el ball d'entrada a la plaça. La ballada d'enguany s'ha volgut dedicar a Francesc Selvas, mort recentment, membre històric dels geganters i de Xaldiga, portant del bou, una de les figures del Correfoc, i un dels fundadors de la Colla Castellera Tirallongues. També s'ha volgut fer memòria de Llorenç Gamisans, persona també vinculada als Geganters de Manresa. Les diferents comparses han anat fent les seves danses amb la música interpretada per la Cobla Ciutat de Manresa, han ballat els Cavallets, els Nans, els Gegantons, la Pubilla i l'Hereu, els Gegants Reis, el ball del Lleó i l'Àliga.

Després de la ballada de la imatgeria ha estat el torn del públic a qui s'ha convidat a les ballades participatives de les danses manresanes del Rossinyol i la Bolangera. Prèviament, abans de la ballada, les persones que o desitgessin, han pogut participar a un assaig previ a la mateixa plaça. Finalment una ballada de sardanes ha tancat l'acte, una de les peces ha estat dedicada a la memòria d'Eusebi Matiñó, manresà amb una llarga trajectòria dedicada a la sardana.