La cercavila fa lluir la cultura popular de Manresa

El seguici ha recorregut aquest dissabte el centre de Manresa

La cercavila ha recorregut el centre de Manresa.
La cercavila ha recorregut el centre de Manresa. | Àlex Gómez Ribera
Àlex Gómez Ribera
29 d'agost del 2015
Actualitzat a les 23:40h

La cercavila ha recorregut el centre de Manresa. Foto: Àlex Gómez Ribera


Gegants, bastoners, dansaires, castellers, bèsties i un llarg etcètera formen la cultura popular i tradicional de Manresa, una gran diversitat d'entitats i formacions que aquest dissabte ha convertir la cercavila de festa major en un gran aparador de la cultura popular. Com és habitual el toc d'inici de la cercavila ha estat la tronada feta a la plaça Major. Un cop acabada la tronada, les diferents comparses han anat iniciat la cercavila des de la mateixa plaça, baixant després pel carrer Sant Miquel, Born, plaça Sant Domènec, carrer Guimerà i Passeig Pere III per després tornar cap al barri Antic i acabar, de nou, a la plaça Major. Aquest any hi ha hagut petits canvis en el recorregut ja, que sortint del barri antic, s'ha anat cap al carrer Guimerà i s'ha tornat pel Passeig Pere III, quan habitualment es feia el revés. Des de l'organització de la cercavila també s'han volgut coordinar les parades, en que cada grup mostra el que fa, intentant agilitzar el seguici de comparses.

La cercavila era encapçalada pels trabucaires i l'escola de dansa del Casal Cultural Dansaires Manresans, seguit pels grups participants en el festival Oreneta d'Or Ciutat de Manresa, també hi han estat presents els Tirallongues de Manresa. La gran protagonista ha estat la imatgeria gegantera de Manresa: els gegants reis, l'hereu i la pubilla, els gegantons, els nans i el lleó. Però apart de la imatgeria més institucional també hi han estat presents els gegants dels barris del Poblenou i del Xup. Tampoc hi ha faltat la colla convidada que, aquest any, ha estat la colla dels Nans Nous de Tarragona. La imatgeria relacionada amb el Correfoc tampoc ha faltat a la cercavila, els dracs i les guites, que han aprofitat el recorregut per anar fent algunes entremaliadures durant el recorregut, també hi han assistit les dues figures del Correfoc infantil, on hi destaca la Traqueta, estrenada fa pocs dies. Unes figures portades per Xàldiga que també ha vingut amb els seus enèrgics tabalers.

La cercavila ha acabat de nou a la plaça Major, allà, com és habitual, la majoria de grups han fet una petita mostra per tancar el recorregut.