Ambient íntim i càlid a la Seu amb els concerts d'Anaïs Vila i Beth

Les bagenques van oferir un concert, respectivament, presentant els seus nous treballs

Aina Font Torra
29 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:42h
Un dels moments del concert d'Anaïs Vila.
Un dels moments del concert d'Anaïs Vila. | AFT.

Un dels moments del concert d'Anaïs Vila. Foto: AFT.


Una temperatura agradable en un dels entorns més màgics de Manresa, amb La Cova de fons il·luminada i unes llums tènues que ambientaven l'escenari que presidia el Parc de la Seu. Ja és habitual en la programació de la Festa Major que durant un parell de dies s'efectuin concerts d'artistes locals en aquesta part de la ciutat, acompanyats d'un piscolabis de montaditos de la mà del restaurant El Cafè del Taller. 

Aquest any qui va inaugurar l'edició va ser la santpedorenca Anaïs Vila, una jove de 27 anys que amb més de 10 anys de trajectòria en el món de la música, a principis d'aquest any va treure el seu primer treball en solitari, "Entre els dits", que va ser el protagonista del concert que va començar a les nou del vespre.

Amb un inici prometedor la jove cantautora va començar interpretant la cançó que dóna nom al disc i va seguir, amb la veu dolça i clara que la caracteritza, amb els altres temes que formen part d'aquest treball que va presentar per primera vegada al Kursaal de Manresa ara fa mig any. Acompanyada de Víctor Martínez al piano i de Josep Cordobés a la percussió, Vila acabava de complementar el trio tocant la guitarra. De fet, i tal com explicava ella mateixa entre cançó i cançó, el format habitual dels concerts també compta amb un baix i un violoncel, però depenent de l'espai i el pressupost, els instruments varien en cada ocasió.

La de Santpedor, que va tenir un molt bon feeling amb el públic des del primer moment, anava explicant què li transmetia cada cançó, posant en situació els espectadors i incitant-los a sentir les emocions que ella intentava plasmar amb melodies pop molt sinceres i emotives. Va ser un moment molt especial quan va interpretar la cançó "Blanca", que anava dedicada a la seva germana i que li va escriure quan va fer els 18 anys.

Una Beth molt familiar
Amb el llistó ben alt, la de Súria va posar punt i final a la vetllada. La cantant va interpretar temes del seu darrer disc, "Família", publicat l'any 2013, amb cançons que reflecteixen el moment actual que estaà vivint. I és que el va escriure quan va ser mare per primera vegada. És per això que gran part de les lletres van dedicades a l'experiència de tenir un fill però també a la família en general. De totes maneres, i tal com ella ja anava puntualitzant, també hi ha moltes cançons les lletres de les quals són d'artistes amics seus, com és el cas de "Cel Obert" i "Un relat", que són de Pere Jou (4t 1a); "Ratllant el Marbre", de Litus o "Pares", composta per Carles Sanjosé (Sanjosex).

"Estic molt contenta de ser aquí, a Manresa, amb tots vosaltres", anava repetint, acompanyada de la seva banda consistent en una guitarra, un baix i una bateria que connectaven visiblement amb la cantant, passant tan per temes d'estil folk i lents, així com també de més ballables i alegres. 

A banda d'interpretar els temes del seu darrer treball (el segon en català) també va fer un repàs per les cançons més populars de "Segueix-me el fil", com "Terra Trencada" o la que va anomenar un dels seus temes preferits, "Cançó Malgastada". 

Els concerts de la Seu a la Fresca continuen aquest dissabte a partir de les 9 del vespre, amb l'actuació dels Lakatans.
 

Beth juntament amb la banda que l'acompanyava. Foto: AFT.

 

Anaïs Vila, Víctor Martínez i Josep Cordobés. Foto: AFT.