Gaudeixes, valores i aportes: De Natura Cultura arriba a Manresa

Ian Sala oferirà dimarts que ve un concert amb la fórmula de taquilla inversa, informant els assistents sobre què costa la producció musical

Ian Sala farà un concert dimarts a Manresa fins els actes de la FMA.
Ian Sala farà un concert dimarts a Manresa fins els actes de la FMA. | Emma Estecha
Redacció
19 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:32h

El de dimarts 25 d'agost podria ser un concert més dels molts que es fan a Manresa durant la Festa Major: un cantautor de Roses, Ian Sala, al que molts anomenen el Bob Dylan català, i la plaça Sant Ignasi Malalt a les 7 de la tarda. Però el concert guarda la particularitat que estarà finançat de forma inversa, és a dir, que el públic assistent valorarà què pagar al final del concert. Un preu que pot anar dels zero euros a tant com es cregui.

La iniciativa, rere el nom "De Natura Cultura", pretén posar en valor la cultura i les arts i conscienciar públic i ciutadania que la feina dels artistes també té un preu. L'escenari de Sant Ignasi Malalt no serà una tarima entre parets sinó que estarà acotxat per espais expositius on s'explicarà què costa organitzar el concert en euros o fins i tot quant costa cadascuna de les cançons que tocarà el de Roses. A més, un equip de taquillers, una figura popular creada per l'ocasió, vestits per la modista avinyonenca Qoorominas i capitanejats per l'actor Joel Grau, seran els encarregats d'explicar de forma amena el funcionament de la taquilla inversa i de recaptar les aportacions del públic.

D'aquesta manera, es proposa un tipus d'esdeveniment cultural co-responsable, on els tres agents tenen un paper fonamental: l'organització garanteix un mínim a l'artista, aquest ha de fer valdre el seu projecte davant el públic, i aquest últim és el que de forma crítica avala la proposta.

"De Natura Cultura" té l'objectiu de crear espais culturals que siguin finançats de forma participativa i fer adonar a tothom que si recolzem projectes culturals, també ajudem a crear-los i a que segueixin vius. Ha estat impulsat per Jo Jet i Maria Ribot i ha trobat ràpidament la complicitat desinteressada de diversos agents culturals i transformadors de la ciutat, entusiasmats amb la idea de fer una programació artística de tarda i donar vida al barri antic com a punt de trobada.

Ian Sala (cantautor, Roses) serà la primera proposta de dNC. Sala portarà les seves cançons fresques i desacomplexades juntament amb altres versions de Cohen o del mateix Dylan. La seva personalització de discos amb aquarel·la ha posat en valor el seu darrer treball, "De Can Brigola". El concert forma part de la programació de Festa Major Alternativa.