Previsió de pluges fortes a la Catalunya Central

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu xàfecs que poden superar els 20 mm en 30 minuts acompanyats de tempesta i localment de calamarsa

Redacció
12 d'agost del 2015
Actualitzat a les 14:51h
En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, Protecció Civil ha posat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.

Aquest dijous, dia 13 d'agost, s'esperen pluges que poden superar els 20 mm en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central i a la Cerdanya i Alt Urgell. Per divendres, dia 14, l'afectació es preveu que quedi reduïda a les comarques costaneres de Barcelona i nord de Tarragona.

La distribució geogràfica del fenomen tindrà caràcter local en el territori avisat. Per demà els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. Per divendres els xàfecs aniran acompanyats de tempesta.

La situació de risc es donarà per finalitzada, sense necessitat d'una comunicació de tancament per part del CECAT (Centre de Coordinació operativa de Catalunya), un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s'actualitzi la informació amb una nova comunicació.