Diumenge arriba el Mercat de vi i formatge de Moià

Es podran tastar i comprar els vins de Vins Colltor, situat a Santa Maria d'Oló, l'únic celler del Moianès

Redacció
05 d'agost del 2015
Actualitzat a les 14:57h
El Mercat del vi i el formatge torna a Moià diumenge.
El Mercat del vi i el formatge torna a Moià diumenge. | CCMoianès

El diumenge 9 d'agost Moià celebra una nova edició del Mercat de vi i formatge, un mercat itinerant que s'ubicarà al centre del poble durant tot el dia i on es podran tastar i comprar els vins de Vins Colltor, situat a Santa Maria d'Oló.

Vins Colltor com a únic celler que hi ha a la nova comarca del Moianès tindrà una participació destacada aquest diumenge al Mercat de vi i formatge de Moià. Aquest mercat ja s'ha celebrat a Moià en altres ocasions i els vins i formatges que s'hi poden trobar habitualment han tingut una bona acollida. Es tracta de vins de diferents denominacions d'origen catalanes i de formatges artesans provinents, bàsicament, del Pirineu i del Prepirineu de Catalunya encara que també hi ha formatges de cabra de Canàries i alguns formatges francesos.

En aquesta ocasió, però, cal destacar la participació de Vins Colltor com a celler local, després que fa pocs mesos els seus vins sortissin oficialment al mercat per primera vegada. Per ara, aquest celler ofereix dues varietats que es podran tastar aquest diumenge al Mercat de vi i formatge: La primera, un vi de gamma mitjana amb un 70% de merlot, un 20% de  syrah i un 10% de cabernet sauvignon, del qual se'n ha fet una producció de 4.000 ampolles. La segona, un vi de gamma alta compost per un 70% de syrah, un 20% de merlot i un 10% de cabernet sauvignon, amb una producció de tant sols 2.200 ampolles. Els preus d'aquests vins estan entre els 8 i els 12 euros per ampolla.

Vins Colltor cultiva les seves vinyes de manera artesanal i amb una elaboració natural del vi. El celler està ubicat a Santa Maria d'Oló, dins de la nova comarca del Moianès, un territori en què la major part de l'activitat econòmica es desenvolupa des d'una perspectiva ecològica i de conservació del medi ambient, amb un nivell d'industrialització molt baix.

Pel que fa als participants al Mercat cal destacar també la participació de la formatgeria local Cal Maties, de Moià, amb els seus formatges d'elaboració artesana.

Aquests dies Moià celebra també la seva Festa Major d'estiu amb un munt d'actes com el Festival de la cabra d'or, i moltes altres activitats per a tots els gustos.
Arxivat a