El canvi climàtic, en el punt de mira

Després de les calorades fora del què són normals, de patir fenòmens meteorològics extrems... ressona altra vegada el dubte de si tot plegat és culpa del canvi climàtic

Miriam Santamaria
05 d'agost del 2015
Ja ningú no posa en dubte el canvi climàtic.
Ja ningú no posa en dubte el canvi climàtic. | Getty

Ja ningú no posa en dubte el canvi climàtic. Foto: Getty


El canvi climàtic ja és innegable. Estem canviant el planeta, i ho fem a una velocitat massa ràpida. El món sembla que reacciona... Tard? Sens dubte.

De tota manera, aquest dilluns 3 d'agost, Barack Obama va presentar el seu Pla d'Energia Neta amb l'objectiu de reduir les emissions de diòxid de carboni de les centrals elèctriques de tot Estats Units. En un discurs a la Casa Blanca, Obama destava que el canvi climàtic és un desafiament per a la seguretat Nacional i la pitjor amenaça per a les generacions futures. "Només tenim una casa, un planeta. No hi ha Pla B". 

Aquest és el vídeo que ha presentat:


A Catalunya, el Govern va aprovar el 28 de juliol, la creació del Programa voluntari de compensació d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Una eina que pretén ajudar als agents socials i econòmics del territori a desenvolupar projectes de reducció d'emissions. Els sectors més sensibles seran el de l'energia, el transport i l'agricultura. La primera convocatòria de projectes es farà a la tardor. 

Ho seguirem.