Els Bombers donen per extingit l'incendi d'Òdena

Sis de dotacions han estat resseguint el perímetre de l'incendi durant tot el dia per assegurar la zona davant de possibles represes

El foc també es va propagar per aquest flanc, direcció Manresa, ja des d'un primer moment.
El foc també es va propagar per aquest flanc, direcció Manresa, ja des d'un primer moment. | Bernat Ferrer/Nació Digital.
Redacció
30 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:14h

Aquest dijous, poc abans de les 18.00 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi forestal declarat el diumenge a la tarda al terme municipal d'Òdena i que ha afectat l'Anoia i el Bages.
 
Sis de dotacions terrestres de Bombers han estat resseguint el perímetre de l'incendi durant tot el dia per assegurar la zona davant de possibles represes. Un helicòpter de comandament també ha treballat a la zona aquesta tarda per realitzar un vol de reconeixement. A partir d'ara, totes les dotacions de Bombers es retiraran del servei. 
 
Les condicions meteorològiques d'aquest dijous han continuat afavorint les tasques dels Bombers ja que la humitat relativa no ha baixat del 50% i el vent que bufava a la zona ha estat de component sud amb una intensitat de 5 a 10 km per hora.
 
El Cos d'Agents Rurals ja ha fet un càlcul definitiu de l'àrea afectada per l'incendi, finalment ha estat de 1.293,42 hectàrees. Un 82% de la zona cremada és massa forestal.
 
Recordem que en aquest incendi també hi han treballat dotacions dels Agents Rurals, membres de les Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, unitats de Protecció Civil, patrulles de Mossos d'Esquadra i Policia Local dels municipis de la zona, unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), membres de la Creu Roja i persones voluntàries particulars, entre d'altres.