Busquen un gos que ha fet de Berga a Navàs tornant a casa

Corso va ser adoptat per una berguedana fa una setmana d'una protectora de Fonollosa |L'animal es va escapar, i els responsables de la protectora acusen l'adoptant de "no preocupar-se de la seva recuperació" i "d'haver donat tard l'avís"

Corso, el gos caçador que busca la protectora de Fonollosa.
Corso, el gos caçador que busca la protectora de Fonollosa. | ADE
Pere Fontanals
29 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:15h

Corso, el gos caçador que busca la protectora de Fonollosa. Foto: ADE


Responsables de la protectora d'animals ADE de Fonollosa porten tres dies buscant a Corso, un gos caçador que van donar en adopció fa una setmana a una dona de Berga a qui es va escapar poc després de tenir-lo i que, segons els membres d'ADE, "no s'ha preocupat de la seva recuperació" i a més a més "va donar tard l'avís" de la fugida de l'animal. De fet, hores d'ara "s'ha desentès totalment de l'animal" i "no té cap interès amb el que li pugui passar".

Segons expliquen els responsables de la protectora, Corso va ser rescatat d'una gossera de Badajoz on tenien previst sacrificar-lo, en mal estat i amb greus mancances afectives i de socialització. La protectora ADE de Fonollosa és, principalment, de cavalls, però també acullen gossos que s'han fet servir per la cacera, i els ensenyen a tornar a conviure amb persones. Segons expliquen, "després de mesos d'estar amb nosaltres", Corso era un animal apte per ser adoptat "tot i que sempre s'informa a la persona que adopta que, inicialment, ha de tenir paciència degut a que el gos acostuma a notar el canvi d'entorn.

L'última vegada que Corso va ser vist havia arribat fins a Navàs, on se'l va veure voltant per la deixalleria i el polígon, a la zona del Mujal, i caminava coix degut al cop que va rebre d'un cotxe a la carretera. Els responsables d'ADE expliquen que porta xip, però que degut als maltractes que ha patit i a la situació actual segur que pateix estrès i té por, de manera que serà difícil d'atrapar.

La protectora està disposada a donar una recompensa de 300 euros a qui pugui agafar-lo i avisar a algun d'aquests números de telèfon 938368234 / 686639063 / 665997949.