Competència sanciona amb 100.000 euros Fontal per no cedir un tanatori

L'Autoritat Catalana de la Competència l'insta a cedir els tanatoris de propietat a altres operadores per evitar una situació de "monopoli" |Fontal presentarà recurs

Redacció
23 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:02h
Tanatori d'Artés.
Tanatori d'Artés. | Mémora

Tanatori d'Artés. Foto: Mémora


L'Autoritat Catalana de la Competència, òrgan depenent de la Generalitat, ha sancionat la funerària Fontal - Mémora amb 100.000 euros per no haver permès l'entrada d'un servei funerari de Funerària del Bages al Tanatori d'Artés del qual té la concessió fins al 2027. La resolució també insta la funerària manresana a no repetir aquesta pràctica en el futur amb els tanatoris que gestiona a la comarca per evitar una posició de "monopoli". Segons ha confirmat l'empresa a Manresainfo.cat, Fontal - Mémora presentarà recurs contra aquesta sanció.

Els fets es remunten al 17 de novembre de 2011 quan Funerària del Bages es va fer càrrec al Centre Hospitalari del servei funerari d'una artesenca que, quan la va voler traslladar al tanatori d'aquesta població, es va trobar que Fontal no els va deixar entrar al·legant que la instal·lació era de propietat i que, per tant, ells havien d'adequar i vetllar el difunt, com finalment va succeir.

La sanció de l'ACC justifica la seva resolució en el fet que obrir els tanatoris a totes les operadors "incentiva la competència".