Santpedor es prepara per a una nova Festa de Santa Anna

Redacció
21 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:05h

Imatge d'arxiu de l'aplec de Santa Anna. Foto: AjSTP


El Club d'Escacs Santpedor serà enguany l'entitat abanderada de la Festa de Santa Anna després que el Club de Futbol santpedorenc li faci el lliurament de la bandera de la vila en el marc dels actes de la vigília de Santa Anna que tindran lloc el dissabte, 25 de juliol, a la plaça Gran de Santpedor. La festa de la patrona, l'endemà diumenge, estarà marcada per l'aplec popular i la missa que es faran al pla de l'ermita.

El lliurament de la bandera de la vila, que cada any custodia una entitat del poble, és un dels moments de més simbolisme d'aquesta vigília, juntament amb el lliurament de l'ofrena que l'alcalde Xavier Codina farà al rector de la parròquia de Sant Pere d'Or i de la renovació del Vot de Poble. La vigília es clou amb una mostra de cultura popular a càrrec de les agrupacions santpedorenques: la colla gegantera, la colla sardanista Aires d'Or, els bous de foc i els Castellers, que enguany tornaran a aixecar el pilar mentre es renova el vot de poble. 

L'endemà diumenge, la celebració es trasllada al pla de l'ermita on hi finalitza la caminada popular de pelegrinatge a les ermites i s'hi desenvolupa la tradicional missa a l'aire lliure. Com a entitat abanderada, el club d'escacs serà l'encarregada d'encapçalar el pelegrinatge a les ermites que culminarà amb la celebració religiosa. 

En el marc dels actes previs al dia de la patrona també tindrà lloc, dissabte a la nit, el concert de l'Estiu Jove, a càrrec del grup ‘Los Pachucos' i la final del 4t Concurs de Música Jove de Santpedor, amb les actuacions de les tres formacions finalistes. L'acte començarà a les 11 de la nit, a la pista de skate (on es farà al final'). a les 5 de la tarda a la `plaça Gran, el berenar i ball que organitza la llar d'avis de Ca l'Arola. 

En el marc de la renovació del vot a Santa Anna també hi haurà el repic de campanes, a càrrec del campaner Jordi Espinalt. Durant aquesta tarda de prèvia també s'aprofita l'elevada concurrència de públic per repartir el punt de llibre col·leccionable que l'ajuntament edita cada any amb motiu de la festa. 

Com cada any, l'ajuntament habilitarà durant el diumenge un servei de trenet gratuït fins a l'ermita de Santa Anna que farà dues sortides, a ¼ de 9 i a ¾ de 9, de l'aparcament de Cal Llovet. Per tornar des del pla de l'ermita fins al nucli urbà hi haurà un total de quatre viatges a les 10, 2/4 de 11, les 11 i 2/4 de 12. El transport també estarà en servei de forma continuada, entre les sis i 2/4 de 10 del vespre, per tal de garantir la participació a les activitats que es desenvoluparan a la tarda. 
Arxivat a