Llort i Vàzquez declaren al jutjat i Mossos perita les firmes falses de PxC

Després que les noies de Bellcaire i els membres de PxC declaressin davant del jutge, només queda l'acarament de les signatures de la llista electoral per començar el judici per falsificació en document públic

per Pere Fontanals, Manresa, 21 de juliol de 2015 a les 12:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sebastià Llort i Thais Vázquez, números 1 i 2 de la llista de PxC. Foto: PFB / Facebook


L'exregidor de PxC a l'Ajuntament de Manresa, Sebastià Llort, i la integrant de la llista de la formació a les darreres eleccions municipals, Thais Vázquez, ja han declarat al jutjat d'instrucció número 1 de Manresa com a imputats per un delicte de falsificació en document públic comès, presumptament, durant les darreres eleccions municipals. La instrucció del cas queda en aquests moments només pendent de l'acarament de les mostres de signatura de les noies de Bellcaire d'Empordà, que van denunciar el cas, amb les signatures que consten en el full d'acceptació de formar part de la llista de PxC a les darreres eleccions municipals. Després d'això, la instrucció es passarà al jutjat penal i al fiscal general de Manresa per donar inici al judici per aquest presumpte delicte.


Segons el relat que Carla Hinojosa i Gemma Domenjó van presentar a Mossos i van ratificar davant del jutge, el 4 de maig mentre feien una cerca per Google, van veure que estaven inscrites en el número 12 i 25 de la llista electoral de PxC a Manresa sense que haguessin donat cap consentiment ni haguessin signat cap tipus de paper. Dues setmanes abans, el 21 de març, havien confiat en una amiga, Thais Vázquez, que els va demanar una còpia del seu DNI per "ajudar-la a entrar a la llista i a promocionar-se en ella". Vázquez va acabar presentant-se a les eleccions com a número 2 de PxC. Les dues noies, que coneixen a Vázquez des de petites, van passar-li una còpia del DNI a través del Whatsapp. Per a que una persona formi part d'una llista electoral es necessita, a banda de la còpia del DNI, que signi expressament un document públic per donar el seu consentiment. Com que les noies asseguren que no van signar cap document, entenen que algú va falsificar les seves signatures per incloure-les a la llista i per això van presentar la denúncia.

Malgrat que la denúncia d'Hinojosa i Domenjó es limita a descriure els fets sense establir un objecte de l'acusació concret, Mossos d'Esquadra va derivar el cas al Jutjat de Guàrdia de Lleida que el va traslladar al jutjat de primera instància número 1 de Manresa que és on s'ha comès el presumpte delicte.

 

Participació