El Bages rep de ple les tempestes i Cardona s'emporta la calamarsada

El territori necessita aigua. Fa falta. Ara bé, hauria de ploure de forma controlada, una pluja d'aquella que fa saó. Aquest dilluns ho ha fet sense control i ha provocat inundacions de baixos i ha tombat un mur a Cardona

Miriam Santamaria
20 de juliol del 2015
Actualitzat a les 23:14h
990_1437418112Untitled-2
990_1437418112Untitled-2
 
WP_20150720_002.mp4

 

Posted by Miquel Alsina Ayala on dilluns, 20 / juliol / 2015

Després de gairebé mig mes amb temperatures més altes del què és normal per l'època, i sense ni ensumar l'olor de terra mullada, aquest dilluns els ruixats i les tempestes han marcat la tarda al Bages. Un dels registres més importants de Catalunya han estat els 65 litres per metre quadrat de Cardona, amb calamarsada inclosa. Pluges localment molt fortes, i acompanyades de llamps i trons. A la resta de la comarca els registres han estat menys importants, però també destacables, per exemple els 16 litres de Moià.

Aquest fenomen es pot repetir al llarg de tota la setmana. Sol al matí i molta xafogor, i a la tarda, tamborinades. Fareu bé d'anar previnguts. Els dies que es preveuen més forts, seran dissabte i diumenge.

A Cardona cau un mur i s'inunden molts baixos

La pluja a Cardona ha provocat múltiples desperfectes i inundacions. Un mur de la piscina municipal ha caigut, i un altre ha quedat inestable, cosa que segurament n'impedirà la seva obertura al públic. Al Barri de Coma, on s'han compatibilitzat 83 litres per metre quadrat, diversos camins han quedat impracticables.
 
Algunes clavegueres del casc urbà, on han caigut entre 55 o 65 litres, no han pogut engolir l'aigua caiguda i els han saltat les tapes amb les conseqüents inundacions. A més, diversos murs i baixos de cases particulars també han quedat afectats.

Però falten molts dies i ho anirem actualitzant puntualment. Si teniu fotos o dades, les podeu enviar a... i ens trobareu al twitter

Recordeu etiquetar, també, les fotos d'Instagram amb #SomTerritori