Sant Salvador de Guardiola insisteix amb el reciclatge

L'Ajuntament enceta una nova campanya per fomentar l'ús de la deixalleria municipal

Redacció
20 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:02h
A Sant Salvador de Guardiola, reciclar té premi. L'ajuntament ha posat en marxa aquest mes de juliol una nova campanya destinada a fomentar l'ús de la deixalleria municipal i, per extensió, convidar els veïns i veïns a practicar la recollida selectiva en origen amb l'objectiu de millorar els índex de reciclatge del municipi. 'Recicla i Estalvia' és el títol d'aquesta nova iniciativa que ofereix vals de descompte per utilitzar als comerços del poble. 

Els vals de descompte els facilita l'ajuntament un cop s'ha acreditat l'ús de la deixalleria i ascendeixen als 15 euros, amb un total de sis usos, o bé als 25, si se n'acrediten fins a vuit. 

A banda d'optimitzar l'ús de la deixalleria, la campanya incorpora el segon objectiu de potenciar el comerç de proximitat i per aquest motiu es compta amb la participació dels establiments comercials del municipi. 

Aquesta nova campanya s'ha posat en marxa com a complement de la que l'ajuntament desenvolupa anualment durant el primer semestre de l'any amb la distribució d'un carnet d'ús de la deixalleria que, un cop segellat pels responsables de les instal·lacions corroborant-ne el seu ús un mínim de 6 vegades, es tradueix en una bonificació del 20% de la taxa d'escombreries. 

Durant aquest primer semestre del 2015, l'ajuntament ha expedit un total de 218 carnets entre veïns i veïnes que s'han volgut acollir a la bonificació, la mateixa xifra que l'any passat.