La sallentina Anna Gabriel aspira a ser a la llista de la CUP del 27-S

Redacció
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:37h
La candidata sallentina, Anna Gabriel, amb els carrecs electes de la CUP al Bages.
La candidata sallentina, Anna Gabriel, amb els carrecs electes de la CUP al Bages. | Pere Fontanals

La sallentina, Anna Gabriel, en una imatge d'arxiu. Foto: Pere Fontanals


La sallentina de 39 anys, Anna Gabriel, és una de les 44 candidates i candidats que aspiren a formar part de la llista electoral de la CUP-Crida Constituent amb vista a les eleccions del 27-S. Després que l'assemblea nacional hi donés el vistiplau dissabte passat a Castelló, la formació ha iniciat aquesta setmana el procés de primàries, que obrirà a tota la ciutadania, i amb què triarà els deu primers llocs de la llista de Barcelona, i els cinc primers de les de Tarragona, Girona i Lleida.

Anna Gabriel comença a implicar-se social i políticament en l'àmbit local, a la Plataforma Antifeixista i l'Agrupament Roques Albes. Més tard, i un cop finalitzada la Diplomatura en Educació Social, treballa a diferents Ajuntaments i entitats com a educadora de carrer i participa a la fundació de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, de l'organització dels primers Correllengua i del col·lectiu Terra i Llibertat.

El 2002 forma part del grup de persones que creen el nucli de CUP a Sallent, amb el qual es van presentar a les eleccions municipals del 2003, essent regidora a govern del 2003 al 2007. La següent legislatura, la del 2007 al 2011, torna a ser regidora, aquesta vegada a l'oposició. Cursa la Llicenciatura de Dret i un Màster en Drets Sociolaborals, mentre s'implica a l'entitat El Carrilet, a l'Ateneu Popular Rocaus i treballa en l'atenció a la infància en risc; en Punts de Trobada i a la Unitat de Detecció i Prevenció del Maltractament Infantil de la Direcció General d'Atenció a la Infància.

A la CUP, ha estat membre del Secretariat Nacional del 2007 al 2009 i des del maig del 2013, és a la Oficina Tècnica del Grup Parlamentari de la CUP-AE. També és professora associada a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, està col·legiada al Col-legi d'Advocats de Barcelona, és afiliada a la CGT i membre d'Endavant-OSAN.