La Plaça Catalunya celebrarà la Festa Gran aquest cap de setmana

Concursos, música, solidaritat i espectacles seran les activitats que l'Associació de Veïns han preparat

Redacció
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:38h
Aquest divendres, dissabte i diumenge 17, 18 i 19 de juliol respectivament, la Plaça Catalunya de Manresa rebrà la ja tradicional Festa Gran, que no deixa de ser una festa major pròpia on les activitats no s'aturaran ni un moment.

El divendres 17 els motors s'encendran ben d'hora, concretament a les deu del matí, quan s'encetarà una campanya de recollida d'aliments, que s'allargarà fins la una del migdia.

A les set de la tarda es reprendran les activitats. I és que des de l'Associació de Veïns de la barriada de Saldes-Plaça Catalunya s'han volgut promocionar els restaurants i bars de la zona amb el "Va de tapes", un recorregut gastronòmic per matar el cuquet de sopar que clourà amb els concerts en directe, a partir de les deu del vespre, de Biel i Aina Font, dos germans que amb una guitarra i les seves veus interpreten versions d'artistes d'ara i d'abans; del grup de Santa Maria d'Oló S'Temple Bar, un conjunt de cinc músics que interpreten el que ells anomenen música de taverna, i de la banda bagenca El Fugitiu que a través de rumba catalana, reggae i patxanga es posa el públic a la butxaca fent-lo ballar amb temes propis com "La Fornera" o "Camines". 

Dissabte dia 18 l'escenari de la Plaça manresana rebrà la visita de l'espectacle per a quitxalla "La història del Mag Rovi". A les vuit del vespre es durà a terme una botifarrada popular i es tindrà la oportunitat d'escoltar les monòlegs de Sendoa i el pregó de la Festa Gran, a càrrec de Roser Vila Roca, filla gran del pintor Josep Vila-Closes. 

El dia acabarà amb un ball de nit que protagonitzarà l'orquestra Gran Premier a partir de les onze del vespre.

Diumenge a les vuit del matí es durà a terme una caminada popular que durà els assistents fins al Mas de Sant Iscle.

A les vuit del vespre Els Pescadors de l'Escala oferiran una cantada d'havaneres amb rom cremat.