L'Abat de Montserrat oficia la missa de Sant Cristòfol del Montepio

Els actes d'aquest divendres al migdia han tingut un marcat caràcter institucional

Redacció
10 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:23h
El pare Abat de Montserrat durant l'ofici.
El pare Abat de Montserrat durant l'ofici. | Montepio

El pare Abat de Montserrat durant l'ofici. Foto: Montepio


La festa de Sant Cristòfol ha tingut un caràcter especialment solemne per al Montepio de Conductors que ha reconegut al que ha estat el seu director general durant 21 anys, Josep Maria Serena. L'acte l'ha presidit  l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president de l'entitat, Llorenç Juanola; i el director general de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Cristóbal Sarrias. L'homenatjat, que ha adreçat unes paraules als assistents, ha deixat constància del seu compromís amb el Montepio al llarg de la seva dilatada carrera professional.

També ha rebut un guardó el jove associat Carles Guerrero, de 22 anys, pel seu compromís amb el Montepio i a Xavier Jovés, soci veterà, especialista en emergències, que avui no ha pogut recollir el premi personalment.

En el seu parlament, Llorenç Juanola, que recentment ha accedit al càrrec, ha dit als assistents que "vull que aquestes paraules serveixin de recordatori del compromís del Montepio amb la societat i les nostres institucions. Al llarg dels anys hem teixit complicitats amb altres entitats i altres organitzacions. Ara i en el futur ho continuarem fent i, si cal, les eixamplarem".

Per la seva banda, l'alcalde Valentí Junyent, ha fet esment a la festa de Sant Cristòfol, a l'entitat mutual que defensa els conductors i que celebra els seus 85 anys, així com a la vàlua de les persones reconegudes.

Entre les autoritats assistents a la festa, hi ha hagut comandaments al territori dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local i Bombers de la Generalitat. A banda, a la festa s'ha agraït la feina que han portat a terme diferents delegats del Montepio: Josep Gudayol, de Balsareny; Anna Maria Riera, de Sant Fruitós de Bages; Maria Antònia Riera, de Sant Vicenç de Castellet i Rossend Montraveta, de Navarcles

Previ a l'acte institucional, s'ha celebrat a l'església de l'Hospital de Sant Andreu l'ofici religiós que ha presidit l'Abat de Montserrat, el qual ha associat el fet de conduir amb un acte de civisme.

De 7 a 9 del vespre es porta a terme la benedicció de vehicles. Enguany els diners que es recapten es destinen a lluitar contra la pobresa infantil.