El Montepio homenatjarà Xavier Jovés i Josep Maria Serena

Xavier Jovés i Josep Maria Serena.
Xavier Jovés i Josep Maria Serena. | Montepio
Redacció
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:59h

Xavier Jovés i Josep Maria Serena. Foto: Montepio


El Montepio de Conductors celebrarà divendres la festivitat de Sant Cristòfol amb tres actes de perfils diferents: missa presidida per l'Abat de Montserrat; lliurament de reconeixements i benedicció de vehicles.

Aquest serà el tercer any consecutiu que el Montepio atorga guardons a persones significatives d'aquesta entitat que enguany celebra els seus 85 anys. Un dels premis serà per a Josep Maria Serena, que ha estat director del Montepio de Conductors des de l'any 1994 i que recentment s'ha jubilat. Al llarg de la seva dilatada trajectòria, l'entitat ha mantingut el prestigi i el reconeixement social per la seva feina en defensa dels conductors, la seguretat viària i la mobilitat.

Un segon premi serà per a Xavier Jovés, soci veterà de l'entitat, que ha estat responsable de Protecció Civil a Manresa i que sempre ha destacat per la seva labor en l'àmbit de les emergències. Ha pres part al Conductalia com a conferenciant i és un expert tant pel que a la prevenció com a l'actuació davant de qualsevol sinistre. També està integrant a les agrupacions de defensa forestal i, des de fa molts anys, ha destacat per la seva tasca de coordinació per lluitat contra els incendis al bosc.

Per altra banda, el tercer guardó serà per a Carles Guerrero, un jove de 22, estudiant, que ha confiat amb el Montepio com a entitat que fa costat al conductors. A l'acte es reconeixerà quatre persones més que han exercit com a delegats de l'entitat: Josep Gudayol, de Balsareny; Anna Maria Riera, de Sant Fruitós de Bages; Maria Antònia Riera, de Sant Vicenç de Castellet i Rossend Montraveta, de Navarcles.

Benedicció amb acapte contra la pobresa infantil

La benedicció de vehicles serà de les 7 a les 9 del vespre a la confluència del carrer Mossèn Jacint Verdaguer amb la plaça Sant Jordi. Aquesta celebració obliga a la Policia Local a posar en marxa un dispositiu especial per reorganitzar el trànsit a aquell sector.

Enguany, els diners que es recullin a la benedicció es destinaran a lluitar contra la pobresa infantil i es canalitzaran a través de Sor Lucía Caram.

Missa amb el Pare Abat de Montserrat

El Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, presidirà la missa per celebrar la festa de Sant Cristòfol, el patró dels conductors. L'acte religiós començarà a les 12 del migdia i, com els altres anys, serà a l'església de l'Hospital de Sant Andreu.