Els arquitectes celebren 25 anys amb un concert de jazz a la Casa Lluvià

A càrrec de la Catalana de Jazz, aquest dijous a les 10 de la nit

Redacció
08 de juliol del 2015
Actualitzat a les 0:56h
Enguany, la delegació del Bages-Berguedà del COAC, celebra els 25 anys de la rehabilitació de la Casa Lluvià i la posada en funcionament de la delegació. El grup d'arquitectes que van impulsar la creació de la  delegació del Bages-Berguedà van aprofitar aquest fet, i amb un acte reivindicatiu de protecció del patrimoni, van apostar per fer la seu, amb un conveni amb l'Ajuntament de Manresa, a l'antiga Casa Lluvià, malmesa, senyalada per la picota de la especulació i falta de valoració del nostre patrimoni arquitectònic. 

La voluntat de la delegació des dels seus inicis, ha estat ser un punt de trobada, debat i defensa d'allò que en el territori te relació amb l'arquitectura, l'urbanisme, i el paisatge. Defensar els aspectes socials i culturals d'aquestes disciplines des de la vesant local, ha estat la clau, el compromís, i la motivació d'aquests 25 anys de la seva trajectòria.

Per celebrar aquest aniversari la delegació, la Casa Lluvià obrirà les seves portes a la ciutat per gaudir d'una vetllada musical amb el grup La Catalana de Jazz,  el dijous, 9 de juliol a les 10 de la nit al Pati de la Casa Lluvià, i amb entrada lliure.

Aquest grup, és un quintet format bàsicament per membres de la veterana orquestra La Locomotora Negra. Marc Martín al piano, Jordi Casanovas al contrabaix,  Pau Bombardó a la bateria,  Toni Gili al saxo i Marc Trepat al Trombó. La seva música s'inspira en la dels combos de l'estil mainstream sorgits a partir dels any 50'. Com en els grups d'Al Grey amb Buddy Tate, o de Bennie Green amb Jimmy Forrest, a una sòlida secció rítmica s'hi afegeix un parell de solistes notables que executen, amb dinamisme, senzills arranjaments plens de swing.