La Pride Parade, molta gresca però massa calor

La rua de carrosses que ha organitzat l'Associació de lesbianes, gais, transexuals, intersexuals i bisexuals en el marc de la festa Pride ha tingut el seu punt àlgid al Passeig de Manresa

Aina Font Torra
04 de juliol del 2015
Actualitzat el 05 de juliol a les 10:29h
Un moment de la Pride Parade d'aquesta tarda.
Un moment de la Pride Parade d'aquesta tarda. | AFT.

Un moment de la Pride Parade d'aquesta tarda. Foto: AFT.


Dues carrosses i una barca arrossegada per un cotxe han estat l'escenari de la Pride Parade que s'ha celebrat a dos quarts de set de la tarda a Manresa. Aquest espectacle ha consistit en la desfilada d'aquests vehicles des de la Plaça Catalunya de Manresa, passant pel Passeig Pere III i tornant a pujar per la carretera Cardona, el carrer del Bruc i el Saclosa per tornar a arribar al punt de sortida, que és on l'Associació de lesbianes, gais, transsexuals, intersexuals i bisexuals (LGTIB) hi té l'escenari principal de tota la gresca que ja van començar ahir i que s'allargarà fins demà diumenge, en el marc de la festa Pride. 

La rua -que ha començat amb mitja hora de reatrd- s'ha efectuat a dos quarts de set de la tarda, quan a Manresa els termòmetres encara picaven fort. La calor ha fet que el primer tram no aplegués gaires espectadors ni seguidors de l'espectacle. Tot i així, totes les persones que eren damunt les carrosses no han parat ni un moment de fer gresca, de parlar, de posar música i de tirar confeti per fer palès el seu orgull i la seva felicitat durant tota la corrua. 

El tram més animat ha estat el del Passeig Pere III. I és que un cop les carrosses han arribat a Crist Rei, un munt de ciutadans encuriosits s'han acostat a veure què passava. Cares de sorpresa, d'incredulitat, però també molts somriures i crits de "molt bé!", "endavant!" han estat els que més s'han pogut sentir. 

L'ANC també hi era

Les dues carrosses i la barca han estat precedides pels músics de la colla gegantera d'El Pont de Vilomara que, amb tambors, gralles i la bandera de l'Arc de Sant Martí, han tocat al ritme batucada.

Tampoc hi ha faltat l'ANC de Manresa, que amb una pancarta ben grossa i amb banderes de l'Orgull Gai estelades, repartien tríptics on deixaven clar que en un altre país hi hauria igualtat i els mateixos drets per a tothom.