La coral «En Clau de Bages» entra a l'Oh Happy Day de TV3

Es tracta d'un grup de 12 nois i noies que van crear la formació per presentar-se al càsting del programa musical

Aina Font Torra
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:56h
Els membres d'En Clau de Bages, un cop acabat el càsting de la setmana passada.
Els membres d'En Clau de Bages, un cop acabat el càsting de la setmana passada.

Els membres d'En Clau de Bages, un cop acabat el càsting de la setmana passada.


Fa tres mesos que es coneixen. De fet, tot va començar quan 4 membres de la coral Escriny de Santpedor van decidir que volien presentar-se al càsting de la tercera edició del programa Oh Happy Day de tv3, un concurs musical en què diversos grups vocals i corals d'arreu de Catalunya competeixen interpretant cançons per convèncer el jurat del programa.

Tots 4 membres van donar veus a amics seus i a amics dels seus amics per acabar creant una formació que, tal com explica l'Eli, la capdavantera de la idea, "no volíem que fos gaire gran i que el que sí que teníem clar era que volíem que tothom que en formés part tingués coneixements musicals avançats i sabés llegir una partitura ràpidament". De seguida van aconseguir la resta de membres que els faltaven fundant, així, la coral que han anomenat "En Clau de Bages" i que la formen 12 nois i noies de la comarca.

En el càsting que els va fer el jurat de tv3, que el van dur a terme el passat divendres 26 de juny, van interpretar les peces "Laura", de Lluís Llach; la versió que fan a la pel·lícula Pitch Perfect de la cançó "Just the way you are", de Bruno Mars, i la peça "Hero", de la banda Family of the Year, traduïda al català. 

Els de "En Clau de Bages" no van haver-se d'esperar ni una setmana per saber que els havíen agafat, i és que ahir mateix van rebre la trucada confirmant-los la seva entrada al concurs musical.

La formació bagenca la componen l'Àlvar, el Joel, el Xevi, el Cristian, el Vicenç, la Júlia, la Queralt, la Berta, l'Eli, l'Anna, la Sònia i la Gemma. Aquesta darrera és la pubilla de Manresa d'enguany.