La CUP no serà a l'acte institucional en reconeixement dels LGTBI

La formació política no està d'acord que la diada d'aquest dijous se centri només en les violències LGTBI a l'Àfrica

Redacció
25 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:31h
Aquest dijous 25 de juny a dos quarts de nou del vespre al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa es durà a terme l'acte institucional per commemorar la diada del 28 de juny en reconeixement al col·lectiu de persones LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intrasexuals). 

La CUP ha fet saber, a través d'un comunicat, que no hi serà present, ja que considera que "el govern de CiU obvia la realitat de les violències que pateixen aquestes persones a Manresa", fent referència al fet que l'acte commemoratiu estarà centrat en la violència LGTBI a l'Àfrica. "A la nostra ciutat aquestes violències també hi són presents i no han estat superades", subratlla la formació política que aclareix que "s'han de donar a conèixer les diverses expressions que la lgtbifòbia adopta segons el context i no quedar-se únicament en un continent, com si fos l'únic lloc del món on es produeixen".

Aquest, però, no és l'únic aspecte que ha provocat que la formació rupturista decideixi no assistir a l'acte institucional. I és que també ha volgut recordar que la commemoració institucional de la diada per l'alliberament LGTBI "no compleix amb els compromisos adoptats en el ple del 16 d'abril d'enguany", en referència a la moció presentada per ERC. La moció establia que l'acte s'organitzaria "d'acord amb les entitats LGTBI de la ciutat i la resta de formacions polítiques de l'ajuntament", però tal com afirma la formació política "lamentem que no s'hagi fet de forma participativa", especialment amb les entitats que treballen en aquest àmbit i que, per tant, "són qui coneixen de primera mà aquestes violències". A més a més, la també lamenten que "no ens han consultat ni informat  en cap moment de la preparació de l'acte".

La CUP entén que, en l'àmbit municipal, "es poden fer polítiques actives que apostin per trencar amb la situació de violència que pateixen les persones LGTBI". Per fer-ho possible, "cal anar més enllà", diuen, " i no pensar que és suficient reivindicar els drets d'aquest col·lectiu un dia puntual". 

En aquest context manifesten que l'actual govern municipal "ha tingut l'oportunitat d'avançar en aquest sentit amb la creació d'una regidoria de feminismes que desplegués la llei catalana sobre els drets del col·lectiu LGTBI". És per això que la CUP, sense mostrar-se sorpresa, lamenta "el continuisme" de l'equip de govern i "el poc compromís per revertir aquesta situació".