Els millors films del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, a Manresa

Una de les imatges del film Mission Antarctic.
Una de les imatges del film Mission Antarctic.
Redacció
22 de juny del 2015
Actualitzat el 23 de juny a la 1:33h

Manresa és una de les ciutats escollides per ser l'escenari de la projecció de les quatre pel·lícules premiades a la darrera edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que enguany ha celebrat la seva 32a edició.

Es tracta d'una iniciativa liderada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA i que, de la mà de la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, ha organitzat la segona edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya a vint poblacions de tot Catalunya.

A Manresa les projeccions dels quatre films es duran a terme el proper dijous 25 de juny a l'Auditori Plana de l'Om a les vuit del vespre.

Els films que es podran veure són Mission Antarctic, Premi GrandValira a la millor pel·lícula d'Esports de la Muntanya 2014, de Guido Perrini; Guides&Cie, Premi FEEC a la Millor Fotografia 2014, de Gilles Chappaz; Vigila, Premi Mountain Wilderness 2014, de Marcel Barelli, i Valley Uprising, Gran Premi Vila de Torelló 2014 i Premi Boreal al millor guió, de Peter Mortimer i Nick Rosen.

Aquest Festival BBVA de Cinema de Muntanya es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1983 posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d'espectadors cada any.

El Cicle, que enguany dobla el nombre de projeccions, es realitzarà a les poblacions de Vilafranca del Penedès, Granollers, Girona, Mollet, Reus, Solsona, Sabadell, Cervera, Valls, Sant Just Desvern, Olot, Igualada, Terrassa, Manresa, Castellar del Vallès, Balaguer, Lleida, Barcelona, Avinyó i Mataró, durant tot l'any.