Blaumut bat rècord de públic a les Vesprades sota l'Alzina

El festival de Fonollosa va viure el primer dels dos concerts que té programats per a aquest estiu

Noèlia Roger
21 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:44h
Blaumut tocant a les Vesprades sota l'Alzina.
Blaumut tocant a les Vesprades sota l'Alzina. | Noèlia Roger

Blaumut tocant a les Vesprades sota l'Alzina. Foto: Noèlia Roger


Fonollosa va viure dissabte la primera Vesprada sota l'Alzina, amb rècord d'assistència amb unes 600 persones i les entrades exhaurides. El novè any d'aquest esdeveniment que ja és tota una tradició quan arriba el bon temps al Bages.

Aquest any era el torn de Blaumut com a plat fort però, com ja de costum, també hi va haver teloners. Uns dels guanyadors de la votació popular de l'Aglà, els sabadellencs Alvians, van presentar el seu primer disc 'Brúixoles' en un format acústic amb guitarres, baix i calaix. Amb un públic molt receptiu, tranquil i respectuós, Alvians va transmetre l'alegria i il·lusió que es notava que sentien, i van acabar aconseguint grans aplaudiments del públic.

Amb el mateix entorn idíl·lic i amb una gran rebuda, van començar els Blaumut (Xavi de la Iglesia, d'arrels manresanes, a la guitarra i veu; Vassil Lambrinov al violí, efectes, bases i xerrac, Oriol Aymat al violoncel, guitarreta i veu; Manel Pedrós a la bateria i veu; i el baixista i contrabaixista, Manuel Krapovickas), que presentaven 'El primer arbre del bosc'.

Amb la simpatia i agraïment que els caracteritza, van anar desgranant les cançons (moltes amb efectes molt ballables i moderns) del seu segon disc, com 'El millor gos', 'Vuit', 'Cartes de l'orient', 'Vent que mou el temps' o 'Qui va matar al senyor Cordills', dedicada al senyor Cordills, l'especial personatge d'una sèrie infantil. També van aprofitar per recordar alguns dels èxits del seu primer disc, 'El turista', com 'Esquimals', 'Pa amb oli i sal' (es van presentar i agrair tant al seu equip, com als organitzadors i a tots els que ens desplaçar) i 'Bicicletes', que va ser demanada pel públic i on, el conjunt, van comentar que té una melodia que de seguida s'enganxa.

Molt bona vesprada, dedicada, junt al pròxim concert del dia 11 de juliol amb Pearson + David Caravén (Mishima), a l'amo del Mas Querol que va perdre la vida a principis d'any i va ser un dels principals organitzadors d'aquestes nits tan especials i màgiques.