Expectativa per conèixer el projecte de poblat medieval de Plaià

Aquest divendres es va fer la primera assemblea de patrons de la Fundació Bages Medieval

Redacció
20 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:30h
Durant la presentació s'ha fet una recreació de lluita medieval.
Durant la presentació s'ha fet una recreació de lluita medieval. | FBM

Durant la presentació s'ha fet una recreació de lluita medieval. Foto: FBM


La Fundació Bages Medieval va fer divendres la seva primera Assemblea de patrons fundadors, i després, més d'un centenar de persones van rebre amb interès i curiositat el projecte del Poblat Medieval del Plaià, a Santpedor.

Amb l'objectiu principal de divulgar i promoure la història medieval de la Catalunya central, divendres al vespre es va fer la primera assemblea de patrons fundadors de la Fundació Bages Medieval, que ara procedirà a fer tots els tràmits per a la seva constitució al Registre. En acabar, es va fer la presentació pública del projecte a càrrec de Sendo Espinalt, Manel Fernàndez i Mireia Arenós.

Venanci Pellicer, president de la Fundació, va iniciar l'acte destacant la implicació que el territori ha de tenir per poder promoure projectes de desenvolupament com aquest, malgrat no tinguin gaire en comú amb la seva vinculació al món industrial i tecnològic.

Xavier Codina, en el seu primer discurs públic com a alcalde de Santpedor, també va donar suport a la iniciativa remarcant que Santpedor té un patrimoni molt interessant i projectes potents com aquest poden contribuir a fomentar la cultura i el turisme al municipi i per això, l'Ajuntament també hi donarà suport.

Els impulsors del projecte van explicar en què consistirà el poblat medieval del Plaià i les activitats de la Fundació, a través d'una presentació de diapositives i un viatge pel terreny on es construirà amb un vídeo gravat amb drone a vista d'ocell.

El grup de recreació històrica Havamal va sorprendre al públic amb lluites medievals, i tot seguit es va poder gaudir d'un concert de música antiga a càrrec de Troup. Per finalitzar l'acte, els assistents van poder degustar vi del Pla de Bages mentre feien tertúlia amb els promotors del Plaià.
Arxivat a