Súria clou el programa Atrapallibres

Redacció
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:11h
Alumnes que han participat al programa Atrapallibres de Súria.
Alumnes que han participat al programa Atrapallibres de Súria. | AjSú

Alumnes que han participat al programa Atrapallibres de Súria. Foto: AjSú


La Biblioteca Pública va acollir el passat dilluns l'acte de lliurament de diplomes als 29 alumnes de les escoles surienques d'educació primària que han participat com a jurat en el 10è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres, d'àmbit català. La participació dels escolars suriencs en aquesta iniciativa formava part de les activitats del programa Súria Municipi Lector.

El premi Atrapallibres és una convocatòria del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) per al conjunt dels Països Catalans, amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura. Els alumnes de l'institut Mig-Món també han participat en el 19è Premi de Literatura Protagonista Jove, també convocat pel ClijCAT.

Al llarg d'aquest curs escolar, els membres del jurat han hagut de llegir les obres seleccionades i acordar una decisió sobre els llibres proposats per al premi. En el conjunt dels Països Catalans, prop de 6.000 infants i joves han participat com a jurat en la decisió sobre els llibres guanyadors, que han estat els següents:

- Premi Atrapallibres. 'Qui no sap riure no sap viure' d'Andreu Galan (categoria de 9 anys), 'La increïble història de l'àvia gàngster' de David Walliams (categoria de 10 anys) i 'El senyor Bello i l'elixir blau' de Paul Maar (categoria d'11-12 anys).
- Premi Protagonista Jove. 'Fora de mi' de Sharon M. Draper (categoria de 13-14 anys) i 'Zona prohibida' de David Cirici (categoria de 15-16 anys).

El programa Súria Municipi Lector és una iniciativa d'àmbit català, impulsada pel ClijCat amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat. Súria va ser un dels primers municipis adherits a la iniciativa, que es proposa fomentar la lectura a totes les edats, especialment entre els escolars.
Arxivat a