El pacte d'esquerres tripartit al Consell Comarcal del Bages, gairebé tancat

ERC, PSC i ICV repetiran el pacte de la darrera legislatura, aquesta vegada amb majoria absoluta, a falta, només, d'afinar el programa i definir les àrees

Pere Fontanals
18 de juny del 2015
Actualitzat el 19 de juny a les 10:12h
Els responsables comarcals, Gimeno, del PSC, Oliveras, d'ERC i Massana, d'ICV
Els responsables comarcals, Gimeno, del PSC, Oliveras, d'ERC i Massana, d'ICV | Arxiu

El Consell Comarcal del Bages tornarà a tenir un govern format per ERC, el PSC i ICV, gairebé amb total seguretat segons han confirmat a Manresainfo.cat els responsables comarcals republicà, Lluís Oliveras, i socialista, Cristòfol Gimeno. Al pacte encara li falta acabar "d'afinar el programa" i definir qui es cuidarà de cada àrea, però "pinta molt bé", segons ha assegurat Gimeno. El diari ja informava la passada setmana que els pactes municipals que s'havien produït després de les eleccions havien condicionat la postura dels republicans cap als nacionalistes, ja que consideraven que ells els havien ajudat a obtenir les alcaldies de Manresa, Sant Joan i Súria, i en canvi els nacionalistes havien "evitat" les alcaldies republicanes a Balsareny i Monistrol de Calders.

El president comarcal d'ERC al Bages ha afirmat que amb el tripartit "no donem per tancat el pacte, ja que ens agradaria que també s'hi sumés la CUP". Oliveras ha recordat que "ja des del principi demanàvem un acord que inclogués des de CiU fins a la CUP", per això també "tenim la voluntat d'establir ponts de consens amb els nacionalistes", encara que sigui "tenint-los a ells fora del govern".

Es dóna el cas que en aquest nou mandat, aquestes tres forces sumen majoria absoluta, que se situa en els 17 consellers. ERC en té 11, el PSC 5 i ICV 1. En l'anterior mandat van governar amb un conseller menys, però la dificultat aritmètica que tenia l'alternativa amb CiU, PP, la CUP i PxC, els va permetre aguantar tot el mandat en minoria.