Treballadors socials aprenen a treballar amb economies de subsistència

Es tracta d'un curs en el qual han participat una vintena de professionals i que també ha ofert un altre mòdul per aprendre a tenir cura d'un mateix

Redacció
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:26h
Més d'una vintena de professionals del servei d'atenció domiciliària al Bages han participat en unes jornades de formació, a càrrec del Consell Comarcal del Bages, centrades en dos eixos principals: tenir cura d'un mateix i aprendre a gestionar l'alimentació en famílies amb pocs recursos.
 
Una part del curs s'ha centrat en la gestió i planificació de l'alimentació en economies de subsistència, dirigida per Sarai Semper i Dietistes Sense Fronteres. En aquest mòdul s'han tractat temes com les prestacions alimentàries d'urgència, tipus d'aliments que aporta cada prestació, recomanacions i propostes concretes de dieta saludable per les persones que reben prestacions alimentàries, recomanacions i propostes de conservació dels aliments, receptes d'aprofitament o consells alimentaris en funció de diferents perfils poblacionals (gent gran, infants, persones de diferents cultures...), etc.
 
L'altre mòdul ha estat d'autocura professional, dirigit per Katherine Guernica, que, a través de la biodansa, volia ajudar a resoldre qüestions com: què faig per al meu benestar i la meva salut, tècniques de relació, com reconèixer els senyals d'alarma,  els meus límits, les meves possibilitats i els límits externs, entre d'altres. Tècniques que es poden aplicar tant els mateixos treballadors familiars com ajudar-los a l'hora de fer intervenció amb usuaris de serveis socials.