Mbici estrena la baixada del Cardener en bicicleta

Redacció
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:33h
Uns quants dels participants en l'excursió d'aquest cap de setmana.
Uns quants dels participants en l'excursió d'aquest cap de setmana. | Mbici.

Uns quants dels participants en l'excursió d'aquest cap de setmana. Foto: Mbici.


Un cop feta la baixada del Llobregat en set edicions i la del Ter en una sola, Mbici va obrir, aquest passat cap de setmana, un altre itinerari en bicicleta seguint un riu català. En aquest cas, el que passa per la pròpia ciutat de Manresa, el Cardener. Un total de 13 participants i 2 guies van voler estrenar la baixada del Cardener, la major part dels quals ja havien fet la baixada del Llobregat en edicions diferents i van poder comparar les peculiaritats dels dos rius.

L'excursió va permetre descobrir ponts i esglésies romàniques, arquitectura modernista, fonts, paratges excepcionals, el castell de Cardona, boscos de ribera, meandres, canals d'aigua, centrals hidroelèctriques, els pantans de la Llosa del Cavall i el de Sant Ponç, corriols, colònies tèxtils i explotacions mineres. 

Aquest itinerari és especialment indicat per divulgar, entre d'altres coses, els continguts del Parc Geològic i Miner de Catalunya. L'excursió va començar a les Fonts, a la Coma, i, sense deixar de seguir el riu, el grup va arribar a l'aiguabarreig amb el riu Llobregat, a Castellgalí.