Un taller ajudarà gent que pateix Sensibilitat Química Múltiple

Serà el dissabte 20 de juny a les cinc de la tarda

Redacció
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:22h
Espai de Psicologia i Salut i la botiga de detergents ecològics Goccia Verde de Manresa organitzen un taller destinat a persones que pateixen Sensibilitat Química Múltiple (SQM). 

La SQM és una malaltia classificada dins de la fibromiàlgia que consisteix en l'aparició de simptomatologia molt diversa -de les vies respiratòries, de les mucoses, del ritme cardíac, etc- com a resposta a l'exposició a alguns productes molt presents al nostre entorn, com ara sabons, dissolvents o fums procedents de cotxes, així com a ones electromagnètiques com les Wi-fi. Els símptomes apareixen fins i tot davant de nivells baixos d'aquests elements i no s'alleugen fins que la persona no canvia d'ambient.

Tot i que l'origen d'aquesta malaltia és fisiològic, comporta conseqüències psicològiques com l'aïllament i el confinament a la llar, la restricció de les activitats o haver d'afrontar l'estigma i la incomprensió social. 

Per tant, facilitar estratègies que permetin mantenir la qualitat de vida serà l'objectiu principal d'aquest taller, que es durà a terme en una sala expressament habilitada per reduir l'aparició de símptomes.

L'activitat, que es dirigeix a totes les persones que pateixen SQM, tindrà lloc el dissabte 20 de juny a les cinc de la tarda a l'Avinguda Tudela núm 46, baixos, de Manresa. El coordinador serà el psicòleg de la salut Joan Salvador Vilallonga.

El preu del taller és de 15 euros. Les persones interessades en participar-hi ho poden fer inscrivint-se de manera presencial a la botiga Goccia Verde de Manresa (Avinguda de les Bases de Manresa, nº 21) o trucant al 644 29 87 59.