Creu Roja Manresa ofereix activitats durant les vacances d'estiu

La iniciativa s'emmarca dins dels projectes Ludugurus, JNA i Casal-Ot

Redacció
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:36h
La ludoteca Ludugurus, Joves Nucli Antic (JNA) i el centre obert Casal-Ot són tres projectes de l'àmbit d'infància de Creu Roja a Manresa. Aquests tres projectes, que treballen dins el marc de la infància i l'adolescència en risc social del Barri Vell de la ciutat, realitzen un projecte educatiu durant el curs escolar. 

Durant les vacances de l'escola, però, també es volen oferir alternatives lúdiques i donar continuïtat a la tasca educativa, donant suport a les famílies a nivell econòmic i  alternatives de lleure (una vuitantena d'infants es beneficien d'aquesta iniciativa estiuenca). Cada un dels projectes realitza les seves pròpies activitats, que, en el cas del JNA desenvolupa activitats dirigides a infants i joves de 10 a 16 anys, tenint en compte que és quan més temps lliure tenen. Les activitats especials d'estiu començaran el dia 25 de juny i acabaran el divendres 25 de juliol. Durant aquest període es realitzaran activitats com: jocs d'aigua, jocs de taula, tallers, una excursió a la platja, etc. Aquest any el projecte celebra 10 anys i per aquest motiu s'oferiran quatre dies de colònies als joves per primera vegada.

La ludoteca Ludugurus ha programat quatre setmanes de Casal d'Estiu des del 29 de juny al 24 de juliol plenes de jocs, gimcanes i manualitats entorn de les aventures d'alguns contes, un taller de cuina, de circ, de llenguatges expressius, de grafiti, excursions a la natura, a la Selva de l'Aventura, a la piscina de Sant Fruitós, al parc de l'Agulla, esports i moltes altres activitats. El Casal va dirigit a infants de 4 a 14 anys i es realitzarà des de les cinc fins les vuit del vespre.

El Casal-Ot és un equipament socioeducatiu per infants en risc social de 3 a 12 anys, derivats de serveis socials de l'Ajuntament de Manresa. Després del curs escolar, els mateixos 24 infants que ja gaudeixen del servei durant l'any, poden gaudir de les activitats d'estiu. Des del 25 de juny fins el 24 de juliol s'han programat més de quatre setmanes d'activitats variades: jocs d'aigua i esportius, tallers, piscina, ceràmica a l'escola d'art de Manresa, karate i zumba a la Kampana, ioga i manualitats a la biblioteca de l'Ateneu, excursions per l'anella verda de la ciutat, fer pizza a Telepizza i tres sortides (a Sant Benet de Bages a fer un taller de cuina, a la platja de Vilanova i la Geltrú i a la Selva de l'Aventura). 

Totes aquestes activitats, a part de l'equip educatiu de cada projecte, compten amb l'ajuda, el suport i l'organització del voluntariat de Creu Roja a Manresa.