Miralda fa una crida a enfortir Sant Salvador de Guardiola

Redacció
14 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:19h
Nou Ple de Sant Salvador de Guardiola.
Nou Ple de Sant Salvador de Guardiola. | AjSSG
 

Nou Ple de Sant Salvador de Guardiola. Foto: AjSSG

La sala de plens de l'ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha acollit aquest dissabte la sessió constitutiva del nou ajuntament durant el qual els càrrecs electes han pres possessió de la seva acta de regidor i s'ha nomenat Albert Miralda, cap de llista de CiU, com a nou alcalde amb els vots favorables del seu grup. Durant el primer parlament d'aquest nou mandat municipal, Miralda ha fet una crida als regidors de l'oposició a treballar plegats per enfortir el municipi "convertir-lo en municipi de referència". 

L'atenció a les persones i el suport als col·lectius amb més necessitats seran els eixos de l'acció de govern durant els pròxims anys, objectiu que Albert Miralda vol desenvolupar de la mà de tots els grups polítics, però també de les entitats i associacions del municipi a les que va fer un crida per fer les seves aportacions: "Si un poble és socialment fort també creix com a poble", va afirmar. En aquest sentit, Miralda va afegir que "portem entre cella i cella fer de Sant Salvador de Guardiola el poble més admirat de la comarca i treballarem per convertir-lo en poble de referència: tenim context, tenim elements i tenim gent per situar-lo en una situació de privilegi. I per a això necessitem les entitats". 

Pel que fa els grups polítics, l'alcalde va manifestar que comptava amb la implicació de l'oposició en l'acció de govern i va avançar que "malgrat els resultats favorables ens equivocaríem molt si no tinguéssim en compte les altres formacions del ple". En aquest sentit, va avançar que el govern recolliria les propostes de l'oposició i va demanar l'aportació dels regidors a les que es formulessin des de l'equip de govern: "La voluntat és fer-ho tant bé com puguem i per aconseguir-ho cal que hi siguem tots", va concloure. 

Albert Miralda també va avançar que, malgrat que la bona situació de les finances municipals permet a l'ajuntament afrontar obres i inversions que millorin els espais i equipaments del municipi, els esforços es centraran en el benestar de les persones i, en aquest sentit, va anunciar que a banda de mantenir-se les ajudes socials vigents, se n'explorarien de noves. 

Finalment, l'alcalde va reedita rel compromís amb la proximitat i accessibilitat a les persones "per escoltar-los i ser capaços de traslladar al ple i a l'acció de govern les necessitats que ens manifestin els nostres veïns. L'alcalde també va fer referència a les eleccions del 27-S i va avançar que totes les accions que s'hagin d'emprendre des d'aquest ajuntament estaran encaminades a donar suport al procés nacional. 

Roda d'intervencions dels regidors de l'oposició

Durant la roda d'intervencions dels representants de l'oposició, els nous regidors van recollir la voluntat de treballar en benefici de la majoria. Rafael Duran, de Despertem Sant Salvador de Guardiola, va manifestar estar decidit "a defensar els ideals de Despertem propers a la ciutadania i compromesos amb el canvi i la justícia social' i ‘a portar a terme una oposició ferma i constructiva'. Al seu torn, la regidora d'ERC, Sònia Vall, va avançar que la feina s'encaminaria a "treballar per garantir i vetllar pel benestar del poble i es va mostrar confiada en trobar un govern que, malgrat la majoria absoluta, "actuï amb generositat i es mostri obert a altres iniciatives" i va avançar un compromís amb el diàleg "disposats a treballar, dialogar i construir. Serem una oposició constructiva però també crítics i incisius en aquells temes que considerem que no són profitosos". 

En la mateixa línia, Sònia Plana, de Fent Feina Sant Salvador de Guardiola, va demanar "bona entesa i cooperativisme entre l'equip de govern i el grup Fent Feina". La regidora de la CUP, Vanesa Barbeta, va obrir la seva intervenció destacant el valor de comptar amb més regidores que regidors al ple bo i denunciant la situació de desigualtat existent encara i va desitjar que "malgrat la majoria absoluta, l'equip de govern sigui una legislatura oberta i participativa amb un equip de govern dialogat i transparent".