El projecte Puntal tanca el curs 2014-15 aquest dilluns

Durant aquest curs 86 alumnes de Manresa han rebut suport per millorar fora de l'horari escolar el seu aprenentatge

Redacció
14 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:06h
El projecte 'Puntal: Aprenen Junts' celebrarà dilluns vinent, 15 de juny, l'acte de clausura del curs 2014-2015 durant el qual es farà l'entrega de diplomes a l'alumnat en pràctiques que han participat en aquest programa d'acompanyament i reforç escolar als infants i adolescents de primària i primer cicle de secundària de la ciutat de Manresa i que presenten dificultats en el seu procés d'aprenentatge.

Durant l'acte, que es celebrarà a les 5 de la tarda a la Sala Rosa de l'Institut Lacetània, es farà  el lliurament dels diplomes i el reconeixement a 22 estudiants en pràctiques que han donat suport a 86 alumnes durant el darrer curs.

El projecte Puntal, que compta amb el suport de la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, va néixer fa vuit cursos escolars i té l'objectiu de fer un reforç extraescolar als infants. Durant el darrer curs, el suport ha estat ofert per alumnes en pràctiques del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació Sociocultural i Turística, per alumnes  de 1r i 2n de Batxillerat dels instituts Guillem Catà, Lacetània, Cal Gravat i Pius Font i Quer i a partir del 2n trimestre s'han incorporat al programa estudiants d'infermeria de la FUB. A més dels 22 acompanyants en pràctiques, hi ha participat altres professionals de l'educació, professionals jubilats i pensionistes que hi col·laboren de manera voluntària.

El reforç s'ha adreçat a alumnat de primària i secundària del següents centres educatius: Escola Renaixença, Escola La Sèquia, Escola Serra i Húnter, Escola Pare Algué, Institut Cal Gravat, Institut Pius Font i Quer i Institut Lacetània.

Tot el projecte es coordina amb mestres, tutors/es, i equips directius de les escoles participants. El reforç es desenvolupa en el mateix centre educatiu fora de l'horari lectiu dos dies a la setmana, en sessions de 1,30 o 2 hores.

El projecte és obert a incorporar nous voluntaris/àries

El projecte Puntal és obert a la col·laboració de totes aquelles persones que de manera voluntària hi vulguin participar com acompanyants, i d'aquesta manera poder oferir el seu servei a un nombre major d'infants i adolescents.

En el cas de persones interessades a col·laborar amb el projecte com a voluntaris/àries de reforç escolar, cal posar-se en contacte ambla Fundació Lacetània (938739208) o amb la regidoria d'Ensenyament  de l'Ajuntament  (938752485).