Xavier Codina pren el relleu de Laura Vilagrà a Santpedor

Redacció
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:09h
Laura Vilagrà lliura el bastó d'alcalde de Santpedor a Xavier Codina.
Laura Vilagrà lliura el bastó d'alcalde de Santpedor a Xavier Codina. | AjSTP

Laura Vilagrà lliura el bastó d'alcalde de Santpedor a Xavier Codina. Foto: AjSTP


La capella de Sant Andreu ha acollit la sessió constitutiva del nou ajuntament de Santpedor durant el qual els càrrecs electes han pres possessió de la seva acta de regidor i s'ha nomenat Xavier Codina, cap de llista d'ERC, com a nou alcalde amb els vots favorables del seu grup. Codina ha rebut el bastó d'alcalde de mans l'exalcaldessa, Laura Vilagrà, qui, juntament amb la resta de regidors sortints, ha presenciat la sessió constitutiva del nou consistori. 

La majoria dels electes, a excepció dels regidors Fina Rodríguez i David Casellas de Progrés Municipal, han utilitzat la fórmula íntegra del regidor/a per la independència que l'AMI va elaborar per incorporar durant la presa de possessió. 

Durant la primera intervenció en qualitat d'alcalde, Xavier Codina, ha tingut paraules d'agraïment per a les persones del seu entorn, tan personal com de l'ajuntament, i ha agraït especialment a l'alcaldessa sortint, Laura Vilagrà, "l'exemple i la feina desenvolupada durant els darrers 12 anys de la qual he pogut aprendre tant".
 
L'alcalde ha estès la mà als regidors de l'oposició amb l'objectiu de poder "arribar al màxim de consens i treballar plegats", malgrat "que una majoria tant amplia pot donar peu a tirar pel dret a l'hora de prendre decisions". En aquest sentit, Xavier Codina ha estat taxatiu: "aquí teniu el meu compromís i el dels meus companys de que això no passarà. Us volem tenir al nostre costat per fer un Santpedor encara millor", ha assegurat alhora que demanava als companys de corporació mantenir "el clima de cordialitat que hi ha hagut tots aquests anys" perquè una oposició constructiva farà més fàcil el consens a l'hora d'assolir acords. 

L'alcalde ha fet la primera intervenció al ple després de donar la paraula als portaveus dels dos grups que formaran l'oposició: CiU, encapçalat per Xavier Claus, i Progrés Municipal, amb Fina Rodríguez. Els dos regidors han coincidit a l'hora manifestar que faran una oposició constructiva, en la línia de la que han exercit durant el darrer mandat, amb la finalitat d'obtenir el màxim benefici de l'acció municipal per a tots els santpedorencs i santpedorenques. 

Codina també s'ha referit al moment polític actual i ha anunciat una línia continuista pel que fa a la postura capdavantera que l'ajuntament de Santpedor ha adoptat durant els darrers mandats de Laura Vilagrà: "estarem al costat del nostre parlament, les nostres institucions i les nostres entitats per tal d'aconseguir un país nou, net de corrupció i amb la prioritat de la justícia social". 

Els regidors i regidores del mandat 2015-2019

El nou ajuntament de Santpedor estarà format per un total de 13 electes encapçalats pel grup d'ERC, al capdavant del govern municipal format per l'alcalde Xavier Codina, i els regidors i regidores Núria Barba Bosch, Agustí Comas Guitó, Josep Illa Antich, Judit Raja Delgado, Laura Tarradellas Font, Ferran Balcells Picart i Toni Valverde Oliva. A l'oposició, el grup de CiU estarà format per Xavier Claus Viñas, Montserrat Claret Tapias i Antoni Puigròs Colldeforn, d'una banda, i pel grup PM-CP, amb Fina Rodríguez Pérez i David Casellas Gaja.
 
Amb aquesta sessió, que s'ha celebrat en plena Festa Major, es dóna per obert el mandat municipal 2015-2019 que arrencarà amb el ple durant el qual Codina donarà compte del cartipàs municipal, que ja té completament definit. 
Arxivat a