Gil Ariso repeteix com a alcalde de Sant Joan de Vilatorrada

CiU i ERC repeteixen el pacte de 2011, en aquesta ocasió amb majoria absoluta

Aleix Solernou
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:55h
Gil Ariso durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Sant Joan.
Gil Ariso durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Sant Joan. | Aleix Solernou

Gil Ariso durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Sant Joan. Foto: Aleix Solernou


Gil Ariso, de CiU, torna a ser escollit alcalde de Sant Joan de Vilatorrada. Després d'unes negociacions força tenses, CiU i ERC van aconseguir divendres arribar a un acord. No hi ha hagut sorpresa. El guió previst s'ha complert. Les dues forces polítiques repeteixen l'entesa que hi va haver al 2011.

Ariso ha sigut investit alcalde amb un total de nou vots: sis de CiU i tres d'ERC els suficients per governar amb majoria absoluta. Des del 2011 aquests dos partits governaven en minoria però els resultats electorals van fer que la força encapçalada per Ariso es mantingués amb sis regidors mentre el partit republicà pujava de dos a tres regidors.

"El recolzament de la població no ha estat gratuït. És el premi a la gestió ben feta en aquests quatre anys", ha destacat Ariso un cop ha près posessió de la vara d'alcalde. Per la seva banda, el líder d'ERC Ramon Planell ha dit que "estem en un moment irrepetible i hem decidit apostar per un moment de revolució democràtica. La data del 27 de setembre és el que tenim els catalans més a prop per decidir el nostre futur. I davant d'aquesta situació hem arribat a un acord amb CiU". Però Planell també ha volgut llançar una advertència, "l'acord no vol dir que com a grup progressita i d'esquerres que som estenguem la mà a totes les propostes sino s'adeqüen al progrés i a la millora que necessita la gent de Sant Joan".