Súria acull una xerrada sobre la importància de la lectura

Redacció
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:52h
El pedagog i escriptor Joan Portell, en un moment de la xerrada 'Per què llegir?'.
El pedagog i escriptor Joan Portell, en un moment de la xerrada 'Per què llegir?'. | AjSú

El pedagog i escriptor Joan Portell, en un moment de la xerrada 'Per què llegir?'. Foto: AjSú


Les famílies i els centres d'ensenyament tenen un paper determinant per convertir els infants en lectors habituals, segons va remarcar el pedagog i escriptor Joan Portell en una xerrada que va tenir lloc dimecres 10 de juny a la Biblioteca Pública. L'acte formava part del programa Súria Municipi Lector, impulsat per l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, els centres d'ensenyament i la Biblioteca Pública.

En la seva xerrada, titulada 'Per què llegir?', Joan Portell va explicar que incentivar l'hàbit lector entre els infants ajuda a "construir una societat millor" perquè la lectura ens converteix en "persones amb millor criteri" i enriqueix la nostra capacitat d'expressió.

L'acte es va celebrar amb la presència de la regidora d'Educació i Cultura en funcions, Ana Pérez, i del professorat dels centres d'ensenyament suriencs, entre d'altres persones interessades en el tema. La xerrada va ser introduïda per Miquel Varea, representant del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat).

Segons Joan Portell, els centres d'ensenyament i les biblioteques han de desenvolupar estratègies individualitzades i col·lectives per tal de promoure la lectura. També és molt important que les famílies dediquin temps a l'educació dels seus infants.

Joan Portell, especialitzat en literatura infantil i juvenil, és coordinador del programa Municipi Lector en el conjunt de Catalunya. Ha publicat diferents llibres adreçats als infants i al públic adult. També és col·laborador de diferents mitjans de comunicació i codirigeix la revista Faristol, portaveu del ClijCat.

El programa Municipi Lector és una iniciativa d'àmbit català, impulsada pel ClijCat amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat. Súria va ser un dels primers municipis adherits a la iniciativa, que es proposa fomentar la lectura a totes les edats, però especialment entre els escolars.
Arxivat a