La CUP dóna per fet que serà el principal partit de l'oposició

Membres de la CUP durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Membres de la CUP durant la roda de premsa d'aquest dijous. | Pere Fontanals
Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 23:08h

Membres de la CUP durant la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: Pere Fontanals


Després de l'escenificació pública de l'Acord d'Investidura i Governabilitat entre CiU i ERC, la Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet pública una nota on assegura que està preparada per ser la principal força d'oposició al nou govern municipal. Segons la CUP, el pacte evidencia la coincidència de model de ciutat entre les dues forces nacionalistes, i deixa en mans de la CUP la defensa d'un model alternatiu que garanteixi la lluita contra la desigualtat i la injustícia social. 

La CUP ha explicat que la seva proposta de 16 punts, que va ser rebutjada per ERC sense cap explicació, segueix sent el seu guió de treball per als propers 4 anys. Segons els seus portaveus, la CUP considera que la negativa d'ERC a parlar dels punts programàtics proposats per la CUP evidencia la poca sensibilitat social dels republicans, que deixen en mans de CiU les polítiques socials durant els propers quatre anys. "CiU ja ha demostrat durant els darrers anys quines són les seves prioritats, i tot i els minsos compromisos contrets, estem segurs que ERC no capgirarà les dinàmiques que hem vist en la darrera legislatura", ha dit Jordi Masdeu, regidor de la formació independentista.

La CUP ha aprofitat la nota per refermar la seva decepció per l'actitud d'ERC, que en tot moment ha prioritzat l'entesa amb la dreta per davant d'un possible govern amb la CUP.