Renovació sindical a l'Ajuntament de Manresa

La junta de personal de funcionaris estarà formada per 6 delegats de CCOO, 5 de SPPM-Cat i 2 d'UGT |El comitè d'empresa del personal laboral estarà format per 6 delegats de CCOO, 2 de la CGT i 1 d'UGT

L'estelada continua penjada a la façana de l'Ajuntament de Manresa.
L'estelada continua penjada a la façana de l'Ajuntament de Manresa. | Jordi Torras
Pere Fontanals
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:11h

Aquest dijous s'han celebrat les eleccions sindicats a l'Ajuntament de Manresa, tant pel que fa a la junta de personal dels funcionaris, com pel què fa al comitè d'empresa del personal laboral. En tots dos casos el sindicat més votat ha estat CCOO, amb sis delegats en cada òrgan.

La desaparició del grup sindical Lluita-CSIF, que en les passades eleccions a la junta de personal havia obtingut 6 delegats, ha fet que els tres sindicats que concorrien a les eleccions hagin pujat la seva representació. Així, CCOO ha passat de 3 delegats a 6; SPPM-Cat ha passat de 3 a 5, i la UGT hagi passat d'1 delegat a 2.

Pel què fa a personal no funcionari de l'Ajuntament, el comitè d'empresa estarà format per 6 delegats de CCOO, 2 de la CGT i 1 d'UGT. L'anterior comitè estava format per 6 delegats de CCOO i 3 de la CGT.

En l'anterior mandat els dos òrgans rectors dels treballadors al consistori van decidir formar un comitè conjunt amb un pacte entre Lluita-CFIS, SPPM-Cat i CGT. Per a què això passi, tots els representants, tant de la junta de personal com del comitè d'empresa, hi han d'estar d'acord. Segons les consultes que ha portat a terme Manresainfo.cat entre representants dels diferents sindicats es veu "molt difícil" que es pugui tornar a donar un acord d'aquest tipus.